Naujausia literatūra bibliotekoje – alternatyva knygynams

Šiandieniniame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje knygos tampa prabangos preke. Tikrai ne kiekvienas, net ir didesnes nei minimalias pajamas uždirbantis lietuvis, gali leisti savo namų biblioteką papildyti naujausiomis knygomis. Dideli knygynų antkainiai verčia žmones laukti akcijų, išpardavimų ar švenčių. O gera knyga – visada tinkama dovana. Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka siūlo visiems pasinaudoti puikia galimybe ir tokias dovanas gauti kasdien.

Gauna pačius naujausius

Miesto gyventojai ir svečiai, turintys vieningą skaitytojo pažymėjimą LIBIS (kaina suaugusiesiems – 7 Lt, vaikams iki 14 metų – 4 Lt, pirmos ir antros grupės invalidams bei pensinio amžiaus žmonėms – 5 Lt) gali naudotis didžiuliais bibliotekos ištekliais ir įvairiomis (elektroninėmis, nemokamomis, mokamomis) paslaugomis. LIBIS skaitytojo pažymėjimas suteikia teisę 30-iai dienų skolintis į namus net iki 10 bibliotekos leidinių suaugusiesiems ir iki 5 leidinių vaikams.

Bibliotekos sukauptas 341,9 tūkst. dokumentų fondas gali tapti puikia alternatyva knygynams, nes kas keletą mėnesių jis gausiai papildomas naujienomis. Vien šį mėnesį jau gauti 829 įvairių žanrų ir tematikos leidiniai (199 pavadinimai). Visa naujausia informacija skelbiama bibliotekos interneto svetainėje, skyrelyje „Nauji leidiniai“ (www.biblioteka.lt/nauji-leidiniai). Čia galima rasti naujausios informacijos ne tik apie gautus leidinius, bet ir naujus vaizdo įrašus. Taip pat norime atkreipti kuriančių ir menu besidominčių žmonių dėmesį – Meno skyriaus fondas (J.Janonio g. 9) kaskart papildomas naujais ir vertingais meno leidiniais: knygomis, albumais, katalogais ir kt.

Galima žaisti ir užsisakyti

Interneto svetainės skyrelyje „Vaikams“ (www.biblioteka.lt/vaikams) rasite ne tik aktualią informaciją, bet ir naujų knygų dėlionę. Smagaus žaidimo būdu susipažinsite su naujausiomis vaikiškomis knygomis. O bibliotekos elektroninis katalogas (http://katalogas.biblioteka.lt) nurodys kelią, kuriame artimiausiame bibliotekos padalinyje galima pasiskolinti norimą leidinį.

Neradus pageidaujamo leidinio viešojoje bibliotekoje ar jos padalinyje galite jį susirasti, užsisakyti ar  rezervuoti bibliotekos elektroniniame kataloge (http://katalogas.biblioteka.lt). Leidiniui grįžus į biblioteką, iškart būsite informuoti el. paštu.

Kasdien įsigyti ar užsiprenumeruoti laikraščius, žurnalus šiandien taip pat gali vis mažiau žmonių. Todėl kviečiame kasdien skaityti naujausius periodinius leidinius visuose bibliotekos padaliniuose, kurie patogiai išsidėstę
Klaipėdos mieste.

Prenumeruoja ir spaudą

Šiais metais Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka prenumeruoja net 168 pavadinimų periodinius leidinius lietuvių, rusų ir kitomis užsienio kalbomis. Bibliotekos interneto svetainėje, skyrelyje „Periodiniai leidiniai“ (www.biblioteka.lt/periodiniai-leidiniai) pateikiamas laikraščių, žurnalų sąrašas ir išvardyti bibliotekos padaliniai, kuriuose jie prenumeruojami.
Tikimės, kad Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka taps vis didesnio gyventojų skaičiaus informacijos paieškos, savišvietos, mokymosi ir turiningo laisvalaikio praleidimo vieta. Todėl kviečiame pasinaudoti bibliotekos teikiamomis galimybėmis ir dovanoti sau skaitymo džiaugsmą.

Balandžio 23–29 d. Nacionalinės bibliotekų savaitės „Biblioteka – vienas pasaulis, daug istorijų“ metu visus klaipėdiečius ir svečius kviečiame išmokti naudotis bibliotekos elektroniniu katalogu. Mokymai grupėms vyks Pempininkų filiale (Taikos pr. 79/81A, 16 val. kasdien), pavienės konsultacijos teikiamos visuose bibliotekos padaliniuose. Visų maloniai laukiame ir raginame registruotis tel. 314 723.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių