„Muzikuojantis keltas“ ruošiasi 10-ajam sezonui

  • Teksto dydis:

Jau visai netrukus, birželio 25-ąją, prasidės jubiliejinis – 10-asis festivalio ant vandens „Muzikuojantis keltas“ sezonas, kuris savo žanrų ir pasirodymų įvairove vilioja net išrankiausią muzikos mėgėjų publiką.

Užburianti atmosfera

10-metis – proga prisiminti pirmuosius festivalio gyvavimo metus.

„Pradžia buvo labai optimistinė ir graži. Per savaitę nuo birželio būdavo surengiama po 3–4 koncertus, vyravo didelė muzikos atlikėjų bei žanrų įvairovė – nuo popmuzikos iki klasikos. Turbūt dėl to jį taip pamėgo didelis ratas tautiečių ir svečių. Devynerius metus organizatoriai skelbdavo informaciją apie visus koncertus iš anksto, tačiau dešimtojo sezono programą nuspręsta atskleisti pamažu. Tuo buvo siekiama paraginti festivalio lankytojus ir pačius išreikšti savo pageidavimus, ką norėtų matyti „Muzikuojančio kelto“ scenoje. Todėl būtent šį jubiliejinį sezoną organizatoriai, peržvelgę praėjusių sezonų gerąją patirtį ir žiūrovų išsakytus pageidavimus, pristato išties didelę žanrų ir pasirodymų įvairovę, kuri pritrauks net išrankiausią muzikos mėgėjų publiką“, – tikino festivalio organizatorė Vilija Kaušpėdienė.

Anot jos, „Muzikuojančio kelto“ prigimtis romantiška – publiką užburia tyvuliuojančių marių vaizdai, saulėlydžių grožis, jausminga atmosfera, kurią visada praturtina nepamirštami ir laukti susitikimai po atviru dangumi su įvairiausiais ir populiariausiais Lietuvos atlikėjais.

Visiems skoniams

„Šiemet festivalis prasidės ramiais, romantiškais ir lyriškais pasiplaukiojimais. Tačiau baigsis aštriai – iš kojų verčiančiu humoru, aistringomis romų dainomis, populiariosios estrados ritmu ir šokiais“, – intrigavo festivalio rengėja.

Birželio 25-ąją „Muzikuojančiame kelte“ vyks dainuojamosios poezijos vakaras  „Klouno dainos“ – pasirodys aktorius Kostas Smoriginas (vokalas, gitara) ir kompozitorius Audrius Balsys (klavišiniai). Liepos 2-ąją skambės „Saulėlydžio romansai“, kuriuos, pritardama sau gitara, atliks Liuba Nazarenko, romantinę vakaro atmosferą kurs aktorius Andrius Bialobžeskis. Liepos 9-ąją festivalio publikos laukia akordeono mago Martyno Levickio „Ekstremalus klasikos pliūpsnis“ su styginių kvartetu „SinChronic“. Jų programoje – J.S.Bacho, W.A.Mozarto, G.Rossini, A.Piazzollos kūriniai. Liepos 16-ąją – Mariaus Jampolskio ir Irūnos koncertas „Viskas baigta“ – nauja teatralizuota retro stiliaus programa, kurioje, be originalių dainų, skamba ir senoji lietuviška estrada. Liepos 23-iąją kelto denį drebins tarpukario šlagerių programa „Onyte, einam su manim pašokti“ su solistais Liudu Mikalausku (bosas), Egidijumi Bavikinu (tenoras) ir pučiamųjų sekstetu „Brass Brav“. Šis teatralizuotas koncertas bus tarsi muzikiniai pasivaikščiojimai po tarpukario Lietuvą kartu su Danieliaus Dolskio ir Antano Šabaniausko dainomis. Liepos 29-ąją vyks „Čilinam“ – Ramūno Rudoko, Deivydo Zvonkaus ir Stano –  muzikinis šou „Šeimynėlė“, festivalio publika išgirs geriausias lietuviškas dainas ir gaus lyg čili aštraus humoro dozę. Liepos 30-ąją – populiariosios estrados koncertas „Radži ir trys jo moterys“, kurio programoje skambės pačios populiariausios duetų dainos, o jas atliks Radži, Donata Gutauskienė-Laisva, Agnė Petravičienė ir Birutė Dambrauskaitė. Apie moterų numylėtinį Radži rašoma nuolat ir išsamiai, tačiau apie šio estrados dainų atlikėjo moteris kol kas mus pasiekia tik spėlionės...

Išankstiniai bilietai – pigesni

Paskutiniai 10-ojo „Muzikuojančio kelto“ reisai numatyti tradiciškai rugpjūtį. Rugpjūčio 6-ąją festivalyje pasirodys čigonų šou teatras „Sare Roma“ ir styginių kvintetas „Giunter Light Orchestra“ (Vokietija). Jie atliks specialiai šiam koncertui parašytas populiarių dainų aranžuotes, atspindinčias ypatingą romų tautos muzikos pojūtį. Rugpjūčio 13-ąją festivalį užbaigs Ingos Valinskienės vakaras  „Iš visos širdies“.

„Muzikuojantis keltas“ (keltas „Nida“), kuriame vyks festivalio koncertai, išplauks minėtomis dienomis 20.30 val. iš Senosios Smiltynės perkėlos. Reiso po Kuršių marias trukmė – 2 val. Bilietus platina „Bilietų pasaulis“, o 1 val. prieš koncertus jie bus parduodami renginio vietoje. Išankstiniai bilietai – pigesni – 18–26 Eur, savaitę prieš koncertą jie pabrangs 3 Eur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių