Muzikiniai tiltai jungs su praeitimi, dabartimi ir ateitimi

  • Teksto dydis:

Nusilenkti praeičiai, gyventi dabartimi ar tiesti tiltus į ateitį? Vakar, šiandien ar rytoj rašoma muzika yra vertingiausia? Tai – visų laikų muzikinei visuomenei aktualūs klausimai. Kitą savaitę Klaipėdos koncertų salėje juos gvildens keturi jauni muzikantai koncerte „Vakar, šiandien ir rytoj“.

Aprėps ne vieną šimtmetį

Koncerto programa aprėpia ne vieną šimtmetį – nuo rusiškojo romantizmo iki šių dienų aktualios muzikos. Atlikėjai kvies žavėtis ne tik Piotro Čaikovskio muzikos magija, bet ir muzika, kurios gimimo amžininkai ir liudininkai esame mes. „Pažvelkime į šių dienų muziką kitaip ir atraskime joje savitą grožį, kuris kartais gali sužavėti net labiau nei romantinės epochos kūriniai“, – teigė smuikininkė Dalia Dėdinskaitė ir violončelininkas Glebas Pyšniakas. Kartu su norvegų pianistu Ole Christianu Haagenrudu jie pasirodys kaip „Vilos trio“.

D.Dėdinskaitė yra viena ryškiausių jaunosios kartos Lietuvos smuikininkių, respublikinių bei tarptautinių konkursų laureatė. Ji koncertavo daugelyje Europos valstybių, JAV ir Naujojoje Zelandijoje, griežė solo su Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, „Dresdner Kappelsolisten“ ir Drezdeno „Carl Maria von Weber“ simfoniniu orkestrais, diriguojant Sauliui Sondeckiui, Juozui Domarkui, Georgui Markui ir kitiems. 2014 m. D.Dėdinskaitė su dideliu pasisekimu debiutavo Vienos „Musikverein“ salėje.

Su norvegu pianistu

G.Pyšniakas 14-os debiutavo kaip solistas Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje su Lietuvos kameriniu orkestru, diriguojant S.Sondeckiui. Šiandien jis pasirodo garsiausiose pasaulio salėse: Vienos „Musikverein“, Amsterdamo „Concertgebouw“, Maskvos konservatorijos didžiojoje salėje, griežė solo su Maskvos konservatorijos simfoniniu, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Lietuvos kameriniu, Šv. Kristoforo kameriniu, Porto simfoniniu orkestrais ir kitais. Aukščiausius įvertinimus jis pelnė reikšminguose nacionaliniuose ir tarptautiniuose konkursuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių