Miesto autobusuose – kultūriniai nuotykiai

Visą savaitę kelionės kai kuriais miesto autobusais bus išskirtinės – čia prisistatys bei savo pasirodymais stebins gausybė uostamiesčio kultūrininkų bei menininkų. Pirmieji antradienį kiek po vidurdienio 10 maršruto autobusu važiavusius klaipėdiečius nustebino Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokėjai.

Neįprasti „keleiviai“

Antradienio popietę klaipėdiečiams kelionė 10 numeriu pažymėtu autobusu iš Klaipėdos centro pietinės miesto dalies link tapo smagiu kultūriniu nuotykiu.

Liepų gatvėje į autobusą įlipę Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokėjai čia surengė pasirodymą – keleivius pradžiugino šokio spektaklio „Žizel“, kurio premjera numatoma balandžio 29 ir 30 d., ištraukomis.

Nors iš pradžių kai kurie keleiviai tik nedrąsiai žvilgčiojo į prieš pat jų akis šokančius artistus, tačiau abejingų pasirodymas nepaliko.

Jaunesnieji autobuso keleiviai neįprastą reiškinį suskubo fiksuoti savo išmaniaisiais telefonais, šokėjų pasirodymus lydėjo ne tik komplimentai, bet ir plojimai.

Jungiasi prie gražų iniciatyvų

Šiuo savo pasirodymu Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro artistai pradėjo iki balandžio 25-osios truksiantį projektą „Atvira kultūra“.

 

 

„Teatras paprastai prisijungia prie visų gražių iniciatyvų, kurios vyksta mieste ir nuolat ieško partnerių, nes mūsų teatro vadovas atėjo su tokia pozicija, mintimi ir misija, kad teatras turi būti atviras visiems ir visoms meno šakoms ir nebūtinai ne meno šakoms, o visoms iniciatyvoms, kurios burtų miestiečius į teatrą arba tiesiog priverstų miestiečius mylėti teatrą“, – teigė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo pavaduotoja menui Jurgita Skiotytė-Norvaišienė.

Pašnekovė taip pat pastebėjo, kad teatralai taip arti žiūrovų ateina jau ne pirmą kartą – prieš spektaklį „Altorių šešėly“ yra dalyvavę tokiose akcijose savo pačių iniciatyva, dalyvauja ir kitose panašiose akcijose.

Gausybė pasirodymų

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro menininkus autobusuose, kuriuose vyks projektas „Atvira kultūra“, bus galima sutikti bemaž visą savaitę.

Teatralai čia ne tik šoks, bet ir rengs kitokius pasirodymus: stotelių pavadinimus praneš operos stiliumi, stotelėse surengs keleivių pasitikimus, skirs dėmesio jauniesiems keleiviams, rengs repeticijas ir kitaip stebins keleivius.

Projektas „Atvira kultūra“ vyks 10, 5, 11 ir 18 numeriais pažymėtuose miesto autobusuose.

Projekte „Atvira kultūra“ dalyvaus Klaipėdos miesto savivaldybės ir I. Simonaitytės viešųjų bibliotekų darbuotojai, Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus rašytojai, Klaipėdos džiazo orkestras, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro artistai, viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ komanda, šokio teatras „Padi Dapi Fish“, Apeirono teatras, Etnokultūros centro folkloro ansamblis „Alka“, Gliukų teatras, pantomimos teatras „A“, Klaipėdos brass kvintetas, Klaipėdos lėlių teatras.

Iki pat balandžio 25 d. menininkų pasirodymus minėtų maršrutų autobusuose bus galima „aptikti“ nuo 10 iki 19 val.

Vainikuos apdovanojimai

Kultūros dienai paminėti skirtą renginių ciklą vainikuos kultūros ir meno kūrėjų ceremonija, kuri balandžio 28 d. vyks Klaipėdos koncertų salėje.

Už ryškiausius 2016-ųjų nuopelnus menininkus ir kultūros darbuotojus ketinama apdovanoti septyniose kategorijose: metų kultūros įvykis, metų inovatyviausias projektas, metų kultūros darbuotojas, metų kūrėjas, metų atradimas, metų edukacinis projektas, metų kultūros rėmėjas.

Po ceremonijos numatoma „Dainos teatro“ koncertinė programa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

istė

istė portretas
kažkada panašiai darė pilies teatras, tik su charakteringais epizodais ir labai geru jumoru. Kol kas mūsų "sostinė" originaliomis idėjomis nelabai...labai nelabai...

Pesimistė

Pesimistė portretas
Kad ir kaip mėgčiau visokias gražias iniciatyvas, šiuo atveju jungiuosi prie kritiškai nusiteikusių. Dovanokit, bet didesnio pažeminimo atlikėjams nebepavyko sugalvoti? Negana to, kad repertuarą teatras nupigino iki negalėjimo, tai dabar dar į gatvę, atsiprašau - į autobusus, prekybos centrų aikšteles ir pan. vietas - atlikėjus ištrems. Žiauru...

Vita

Vita portretas
Labai gražu. Šaunuoliai!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių