Mickuose – įspūdingas aviamodelių šou

Visą šį savaitgalį Klaipėdos rajone vyks atviras ir jau tradiciniu tapęs tarptautinis aviamodelių čempionatas. Į jį kviečiami ne tik šio sporto aistruoliai – paganyti akis į dangų galės visi norintys gerai praleisti laiką.

Vienintelės Vakarų regione aviamodelių pilotažo varžybos "F3A, F6A Lietuva" vyks Mickų kaime, specialiai šiam sportui įsigytame ir sutvarkytame sklype.

Nuosava teritorija privačiomis lėšomis buvo paversta radijo bangomis valdomų modelių pramogų centru, čia įrengtas ir nutiestas naujas aviamodeliams skirtas pakilimo takas.

Šiuo metu Mickuose vyksta pasirengimas varžyboms: aviamodeliuotojai treniruojasi, žymimos linijos pilotažui, ruošiama visa renginiui reikalinga infrastruktūra.

Čempionato organizatorius – Klaipėdos aviamodeliuotojų klubas "Motoregis". Jo vadovas Algirdas Ungulaitis atkreipė dėmesį, kad aviamodeliuotojų varžybos šurmuliuos šeštadienį nuo 9 iki 19 val. ir sekmadienį nuo 9 iki 14 val.

Parodomoji muzikinė programa – bendras įvairių modelių aviašou startuos sekmadienį 13 val.

Specialiai dėl šio čempionato į Klaipėdą atvyksta patyrę aviamodelių pilotai iš užsienio.

Pasirodyme dalyvaus pasaulio čempionas akrobatinio skraidymo meistras iš Lietuvos Donatas Paužuolis, kiti pilotai iš Suomijos, Estijos, Rusijos, Ukrainos.

"Žiūrovams neteks nuobodžiauti. Šeštadienį nuo pat ryto vyks sportinio pilotažo varžybos, o liepos 30 d. – sekmadienį – prasidės didžiausias veiksmas. Susirinkusieji galės pasigrožėti aeromuzikiniais pasirodymais. Dalyviai savo aviamodelių galimybes demonstruos skambant muzikai. Muzikinėje programoje dalyvaus ir pasaulio čempionas D.Paužuolis. Vyks parodomoji laisva programa", – kalbėjo A.Ungulaitis.

Pasak organizatorių, atrasti renginio vietą nebus sudėtinga, nes pasukus į Mickus vairuotojus pasitiks lentelės su specialiomis nuorodomis.

A.Ungulaitis pastebėjo, kad varžybos "F3A, F6A Lietuva" kasmet tampa populiaresnės ne tik tarp šio sporto aistruolių, bet ir paprastų miestiečių.

"Nors daugiausia susirenka šio sporto entuziastai, netrūksta ir žiūrovų. Vis dėlto turime vienintelį Lietuvoje specialiai aviamodeliams skirtą pakilimo taką", – sakė pašnekovas.

Daugiau informacijos interneto socialiniame tinkle "Facebook": "F3A Lietuva".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių