A. Matulaitė Klaipėdoje pristatys savo knygą sveikiems neurotikams

  • Teksto dydis:

Gegužės 24 d. 17.30 val. Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos Renginių salėje vyks susitikimas su vilniete psichologe-psichoterapeute Agne Matulaite, knygos „Žali sausainiai: knyga sveikiems neurotikams“ autore.

A.Matulaitė – praktikuojanti psichologė-psichoterapeutė, socialinių mokslų daktarė, Fenomenologinių tyrimų instituto vadovė, Kembridžo universiteto akademinio rašymo grupės narė. Dėsto ir konsultuoja Fenomenologinių tyrimų institute, podiplominių studijų studentams Vilniaus universitete bei Humanistinės ir egzistencinės psichologijos institute. Augina tris vaikus.

Apie kasdienybę ir santykius, kūną ir jausmus, baimes ir atvirumą sau, kitam, savo gyvenimui, apie knygą ir rašymą A.Matulaitę renginyje kalbins literatūrologė, Vytauto Didžiojo universiteto doktorantė klaipėdietė Irma Antanaitytė.

Knyga „Žali sausainiai“, leidyklos „Tyto alba“ išleista pernai rudenį, neseniai perleista jau trečią kartą, jos tiražas siekia beveik 7 000 egzempliorių.

„Sveikas neurotikas – tai aš pati. O gal šiek tiek ir Tu. Nuolat ieškantis. Bandantis kažin ką gerinti. O gal tik suprasti. Išsilaižyti žaizdas. Nerimstantis ir kartu visai sveikai funkcionuojantis. Tikiuosi, ši ne visai iškepusi, netobula, bet svarbių nesąmonių knyga (iš dalies todėl taip ir pavadinta – „žali sausainiai“) padės kam nors (at)pažinti save. Galbūt apkabins tą, kas jaučiasi vienišas ar nesuprastas. O gal paskatins pasijusti stipresniam, nes jau yra kitas, dvejojantis, nežinantis ir to nesibaiminantis. Gal jis ir baiminasi, bet vis tiek žengia pirmyn. Gal leis atviriau bendrauti mums vienam su kitu realybėje? Daugiau rizikuoti. Jautriau skaudėti, bet smagiau ir džiaugtis”, – svarstė knygos autorė.

„Aš dar nemačiau Lietuvoje tokių šviesių, šiltų knygų – tokių nuoširdžių ir visiškai tikrų, duodančių daugiau nei bet koks psichoterapijos veikalas. Skaičiau ir pirmąkart gyvenime pajutau, kad ne tik aš priimu ir suprantu knygą, bet kad ir pati knyga priima ir supranta mane, lyg būtų gyvas ir tikras žmogus, kuris su manimi kalbasi. Ši knyga ne apie psichoterapiją. Ši knyga savaime yra psichoterapija. Joje tiek gėrio ir atradimų, kad jų užteks mėnesiui. Kasdien po kelis atradimus, padedančius pasijusti laimingam. Man šios knygos reikia. Kai ją perskaitysite, suprasite, kodėl jos reikia ir jums”, – teigė tinklaraštininkas Ričardas Savukynas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių