Mados festivalio baigiamasis renginys – it paslapčių labirintas

Vienintelis tarptautinis mados renginys Klaipėdoje šeštadienį atsisveikina su uostamiesčiu. Jo finalinis šou privertė norinčiuosius jį pamatyti dalyvauti savotiškame realybės šou.

Mados yra mados, kad ir kokios alternatyvios jos yra, vis tik kiekvienas supranta, kad kalbama apie drabužius. Baigiamasis šou savaime verčia manyti, kad žiūrovai kviečiami pamatyti, ką sukūrė rūbų dizaineriai.

Tačiau šį kartą tikru išbandymu tapo renginio vieta. Parašyti, kad renginys vyksta prekybos bazėje yra labai abstraktu, klaipėdiečiai žino, kad tai yra didelė, tamsi, beveik be kelio sandėlių teritorija. Tie, kas nepažįsta šios vietos, turėjo išklausyti nemažai taksistų klausimų ir abejonių, ar tokioje vietoje gali vykti madų šou.

Rengėjai, matyt, suprato, kad viskas, kas neįprasta, yra įdomu. Taip ir „Ikra mada“ baigiamojo šou vietos paieškos žadėjo daugiau netikėtumų nei įprasta. Tamsiame sandėlių labirinte susiorientuoti padėjo ne organizatorių nuorodos, šviesos ar bent menkiausias ženklas, o gausybė automobilių.

Sandėlio erdvė atitverta juoda, praskleista užuolaida ir minia žmonių prieš ją vertė tiesti kaklą, bandyti netrukdant kitiems taip pat besistengiantiems pamatyti, kas vyksta ant podiumo.

Ant podiumo buvo jauni žmonės. Kuo jie vilkėjo žiūrovams, neprasispraudusiems vidun, už juodosios užuolaidos, buvo sunkoka suprasti.

Akivaizdu, kad organizatoriai nesitikėjo tokio renginio populiarumo ir žiūrovų antplūdžio. Netrukus ant ekrano virš juodosios užuolaidos nušvito baltas ekranas, vaizdas jame pagaliau atskleidė didįjį šou slėpinį.

Išmanantys žmonės šnibždėjo, kad salėje sėdi pats Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Mat jo artima giminaitė yra viena renginio dalyvių.

Intriga pavyko, šou sulauks daug atsiliepimų ir kalbų. Klaipėda pasirodė besanti turtinga alternatyviomis erdvėmis ir žmonėmis, kuriems įdomi mada, rengėjai – išmone. Uostamiestis įrodė, kad yra atviras įdomioms idėjoms.


Šiame straipsnyje: IKRA madamadamados festivalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių