Londono kabareto žvaigždės nušvis ir Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Aistringas, ekstravagantiškas ir provokuojantis – toks spektaklis „An Evening of Burlesque” tiesiai iš Londono Vestendo vasario 26-ąją vyks Klaipėdos žvejų rūmuose. Prodiuseris Michaelas Tayloras pristatys vieną iš drąsiausių eksperimentų kabareto istorijoje ir pakvies žiūrovus drąsiai nerti į įstabų ir neprognozuojamą subtilios erotikos ir šokio plastikos pasaulį. Čia bus viskas, ko reikia, – egzotiški kostiumai, aukštakulniai, kojinaitės, plunksnos ir raudoni lūpų dažai. Visa tai, kas sukuria sensacingo ir jausmingo šou, pristatančio žavintį moteriškumą, pagrindą.

Paslaptingoji burleska

Apie burleską girdėjo daugelis, bet paaiškinti, kas tai yra iš tikrųjų, gali tik vienas kitas. Dažniausiai burleska vis dar painiojama su striptizu, bet tai tikrai ne vienas ir tas pats.

Tiksliausiai ją galima apibūdinti kaip teatro ir striptizo sintezę. Tiesa, kitaip nei striptize,  burleska – visų pirma teatralizuotas šou, kuriame naudojami sudėtingi kostiumai ir dekoracijos, kur svarbu ne tik judesys, bet ir aktorinis talentas.

Šis XIX a. atsiradęs žanras patyrė nemažai pokyčių, tačiau pastaruoju metu vis garsesnių susižavėjimo šūksnių sulaukia atgaivinta klasika: nekaltai pikantiškos erotinių šokių miniatiūros, kurioms populiarumą sugrąžino tokios šių dienų burleskos deivės, kaip Dita von Teese. Ryškūs burleskos atgimimo ženklai pastebėti maždaug 90-aisiais, o jau po dešimtmečio burleska virto stilinga tendencija. Dabar ji išgyvena atgimimą – per pastaruosius 10 metų jau spėjo išpopuliarėti Vakaruose. Vienas audringiausių jos populiarumo šuolių įvyko maždaug 2001-aisiais: atsirado burleskos klubų, pradėti organizuoti burleskos festivaliai, viena po kitos kūrėsi burleskos trupės, buvo susukta šimtai filmų, kuriuose naudojami burleskos elementai.

Iš filmo-miuziklo

Dvi popscenos megažvaigždės — Šer (Cher) ir Christina Aguilera 2010-aisiais susivienijo, kad sukurtų spalvingiausią ir muzikaliausią „Auksinį gaublį” laimėjusį filmą-miuziklą „Burleska“.

Jame filmavosi ir žavios burleskos šokėjos. Šios nuostabios merginos –  Chrys Colombine, Ooh La Lao, Amber Topaz, Bettsie Bon Bon, Liberty Sweet, Felivy Splits, Angie Sylva, Miss Ivy Paige jau kitą savaitę atvyks į Lietuvą ir mūsų publikai gyvai parodys tai, kuo jos sužavėjo Šer,  K.Agilerą ir viso pasaulio kino žiūrovus.

Dar gerokai prieš filmą su Ch.Aguilera kino gerbėjų širdis užkariavo burleskos elementai miuzikle „Mulen Ružas“ ir Nicole Kidman suvaidintas Satine personažas. Satine šokis su teatro direktoriumi – pats gryniausias komizmo ir erotikos kokteilis, būdingas tikrajai burleskai.

Įkvėpė J.P.Gaultier

Burleskos reiškinys rado sau nišą ir mados pasaulyje, tapo įkvėpimo šaltiniu tokiems mados grandams, kaip Jeanas Paulis Gaultier, Johnas Galliano ir net elegantiškasis Karlas Lagerfeldas.

Neseniai Paryžiuje vykusioje 2014 m. pavasario ir vasaros aukštosios mados savaitėje mados guru J.P.Gaultier pristatė kolekciją, įkvėptą burleskos šokėjų, o ant podiumo lipo ir garsiausia jų atstovė Dita von Teese. Kolekcijos primadona tapusi ši dizainerio mūza  demonstravo įspūdingą mėlyną drugelio korsetą, kuriuo užbaigė J.P.Gaultier kolekcijos pristatymą.

Lietuvos publikai pristatomas Londono kabareto šou „An Evening of Burlesque” kviečia pasinerti į magišką meilės, muzikos, šokio ir aistros pasaulį vasario 26-ąją - Klaipėdos Žvejų rūmuose ir vasario 27-ąją - Vilniaus pramogų salėje "Vakaris". 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių