Lietuvos uostamiesčio ir Kaliningrado vaikai sveikins Klaipėdą ir Baltiją

  • Teksto dydis:

Sekmadienį nuo 15 val. Klaipėdos muzikiniame teatre šurmuliuos tarptautinio vaikų ir jaunimo kūrybinių darbų konkurso-festivalio „Salve, Klaipėda! Salve, Baltija!“ dalyviai. Jie rodys geriausias savo koncertines programas.

Šio renginio ištakos siekia Klaipėdos 760-mečio šventę 2012 m. Tuomet tarp daugumos šventinių projektų ryškiai suskambėjo „Salve, Klaipėda! 2012“ – vaikų ir jaunimo kūrybinių darbų konkursas-festivalis, skirtas uostamiesčio jubiliejui. Konkurse dalyvavo daugiau kaip 1 tūkst. mokinių Beveik kiekviena mokykla pristatė savo programą miesto, jūros arba istorine tema. Norinčiųjų dalyvauti buvo tiek daug, kad vertinimo komisija užtruko dvi savaites peržiūrėdama programas mokyklose. Konkursas jo organizatorius pradžiugino išradingumu ir fantazija, nauju, kartais ir netikėtu žvilgsniu į gerai žinomas vietas ir istorinius įvykius. Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyrius, Klaipėdos pedagogų švietimo ir kultūros centras, visuomeninė organizacija „Muzikos svetainė“ sugebėjo suvienyti dalyvius ir įgyvendinti sumanymą. Baigiamojo renginio režisierė Kornelija Stasiulienė kartu su konkurso nugalėtojais sukūrė spalvingą, fejerišką šventę, kuri vos neišsiliejo už Klaipėdos koncertų salės scenos ribų. 

Šiemet projekto organizatoriai – Klaipėdos jaunimo centras, „Aitvaro“ gimnazija ir visuomeninė organizacija „Muzikos svetainė“ pasiūlė išplėsti projekto ribas ir pakvietė į konkursą dalyvius ir iš kitų miestų bei šalių, visus, kas myli jūrą, kam artima jos dvasia. Kaip pasakojo „Muzikos svetainės“ vadovė Tatjana Filatova, į šaukimą „Mes gyvename prie jūros“ atsiliepė kaliningradiečiai, ir renginys tapo tarptautiniu. Pasaulinio Vandenyno muziejus Kaliningrade pasirūpino atrankos turo organizavimu savo regione. Konkursas buvo rodomas per Kaliningrado televiziją, o Klaipėdos vertinimo komisijai buvo įrašytas ir pristatytas vaizdo formatu. Po audringų diskusijų Klaipėdos žiuri nusprendė turo Kaliningrade nugalėtojams baigiamajame koncerte skirti visą pirmąją jo dalį.

Baigiamajame koncerte dalyvaus konkurso nugalėtojai iš Klaipėdos ir Kaliningrado: Klaipėdos „Aukuro“ gimnazija, J.Kačinsko muzikos mokyklos vaikų ir jaunimo choras „Gintarėlis“, Klaipėdos jaunimo centro dainos studija „Keberiokšt“, Kaliningradui atstovaus R.M.Gliero muzikos mokykla, vaikų menų mokykla „Harmonija“ bei Leningrado mikrorajono vaikų menų mokykla.

Projekte dalyvavo nuolatiniai jo partneriai – Klaipėdos savivaldybės švietimo skyrius, Klaipėdos J.Kačinsko muzikos mokykla, „Santarvės“ pagrindinė mokykla.
Rudenį konkurso laureatai su koncertine programa „Salve, Klaipėda – vizitinė kortelė“ keliaus į Kaliningradą, į Pasaulio vandenyno muziejaus festivalį „Išgirsk mus, jūra“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių