„Lietuvos talentuose“ sužibėjęs magas padarė tai, ko kiti iliuzionistai nesiryžta

  • Teksto dydis:

Lietuvoje žiūrovai magų pasirodymus dažniausiai įpratę stebėti kamerinėje aplinkoje, vestuvėse, gimtadieniuose, darbo vakarėliuose. Tačiau „Lietuvos talentuose“ išgarsėjęs magas Antonas Lavrentjevas ryžosi surengti iliuzijų ir humoro šou „Pyst!“, su kuriuo išvyko į grandiozinį turą po didžiąsias Lietuvos miestų sales. Tokiam žingsniui iki drąsiai nesiryžta nė vienas šalies iliuzionistas.

Žengė drąsų žingsnį

Užsienio magų konkursuose apdovanojimus nuraškęs ir „Lietuvos talentų“ šou milijoninę auditoriją sužavėjęs magas ryžosi žengti drąsų žingsnį ir perrašyti šalies magijos istoriją. Antonas savo pasirodymus nusprendė perkelti į didžiąsias miestų scenas ir publikai pademonstruoti Lietuvoje dar neregėtą mikromagijos triukų pateikimo formatą.

„Už lango jau XXI amžius, turime visas galimybes rengti modernius ir šiuolaikiškus šou, tad kodėl jais nepasinaudojus? Turime kameras, didžiulius ekranus, todėl galime tiesiogiai transliuoti kokybišką vaizdą didžiulei auditorijai. Net ir salės gale sėdintys žiūrovai turi galimybę stebėti  pačias mažiausias triukų detales. Pavyzdžiui, žmogaus parašą ant kortos. Šiuolaikinės techninės galimybės žiūrovą iš salės perkelia tiesiai ant scenos. Taip pro aštrius susidomėjusios publikos žvilgsnius tikrai nepraslysta nė viena detalė“, – sako magas.

Asistentės nepjausto

Ar iliuzionistas nesibaimina, kad tarsi per padidinamąjį stiklą triukus stebintys žiūrovai išsiaiškins jų paslaptis? Antonas juokiasi, kad žmonės visada galvoja, jog magų pasirodymai būna surežisuoti, o numerius padedantys atlikti žiūrovai – iš anksto papirkti.

„Todėl žmonėms tai puiki proga ateiti ir įsitikinti, kad mes neapgaudinėjame žmonių ir jų nelaikome kvailiais. Mes užsiimame mikromagija ir mentalizmu. Savo asistentės scenoje nepjaustau. Mano mikromagijos triukų pateikimo formatas visiškai kitoks. Rengiu pasirodymus be blizgučių ir paslaptingų dėžių. Jei į salę netikėtai užsuktų žmogus, jis pagalvotų, kad scenoje vyksta "stand up comedy", o ne cirko vakaras, – savo išskirtinius numerius apibūdina magas. – Mes pasirodymuose žiūrovams nesekame vaikiškų pasakų, kad tuoj iš kepurės iššoks triušiukas ar tetą perpjaus per pusę. Mūsų šou metu nevyksta stebuklai. Mūsų šou pagrindas paremtas linksmu ir intelektualiu bendravimu.“

Iliuzionistinis humoro šou „Pyst!“ netgi pagardintas moksliniu numeriu, kurį atlieka kviestinis svečias. Pasirodymas su skystu azotu, kurio temperatūra yra minus 200 laipsnių, nepalieka abejingų.

Tiesa, Antonas juokiasi, kad kai kuriuos jo žiūrovus suklaidina smagus ir nuotaikingas šou pavadinimas, dėl kurio jau kilo linksmų istorijų.

„Į pasirodymą Vilniuje norėjau pasikviesti 20 vaikų iš vaikų namų, bet auklėtoja nesuprato šou pavadinimo ir vaikų į magijos šou neleido, – juokiasi iliuzionistas, užtikrinantis, kad jo pasirodymai yra skirti tiek vaikams, tiek suaugusiems. – Kiekvienas, atsivertęs lietuvių kalbos žodyną gali įsitikinti, kad pyst yra normalus ir linksmas ištiktukas, naudojamas tokiam netikėtam veiksmui, kaip mano triukai, nusakyti.“

Susidomėjimas – magiškas

A. Lavrentjevas nuo spalio vidurio jau spėjo surengti net dvylika pasirodymų įvairiuose šalies miestuose. Magui jau plojo žiūrovai Kretingoje, Telšiuose, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Vilniuje, Mažeikiuose, Radviliškyje. Kai kuriuose miestuose per pastaruosius porą mėnesių su įspūdingu šou Antonas spėjo apsilankyti net po kelis kartus.

Žmonių susidomėjimas išties magiškas, todėl planuojamų aplankyti miestų sąrašas nuolat pildosi. Iliuzionistas jau suplanavo savo unikalaus projekto „Pyst!“ pasirodymus ir kituose šalies miestuose. Bilietus į šou galima įsigyti „Bilietai.lt“.

„Artimiausi pasirodymai laukia prieš gražiausias metų šventes. Todėl visus kviečiu Kalėdas pasitikti magiškai“, – šypsosi iliuzionistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių