Laukiama naujų kultūrinių idėjų

Klaipėda aktyviai rengiasi kitiems metams, kai taps Lietuvos kultūros sostine. Uostamiestis jau formuoja 2017-ųjų programą ir laukia naujų kultūrinių idėjų bei iniciatyvų. Netrukus ketinama paskelbti du kultūros ir meno projektų dalinio finansavimo konkursus. Planuojama paremti keliasdešimt pasiūlytų projektų.

2017-aisiais Lietuvos kultūros sostinės vėliavą nešiantis uostamiestis jau dėlioja kitų metų planus.

„Intensyviai ruošiamės. Neseniai baigėsi pirmas Lietuvos kultūros sostinės projektų finansavimo konkursas. Iš 60 atrinktas 21 projektas, tačiau tai – ne pabaiga. Tai, galima sakyti, tik pirmas etapas“, – pastebėjo Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Rugsėjo pabaigoje planuojama paskelbti dar bent du konkursus. Vienas jų susijęs su kultūros kvartalo įveiklinimo programos, kitas – su kultūros, meno, edukacinės veiklos ir leidybos projektais.

„Manome, kad šiais konkursais galėsime dar labiau papildyti ar sustiprinti ruošiamą Lietuvos kultūros sostinės programą. Tikrai kviečiame visus miesto kultūros lauko dalyvius, ypač nevyriausybines organizacijas, kurios turi originalių, įdomių idėjų, dalyvauti“, – pabrėžė N.Lendraitis.

Teigiama, kad rengti visą kitų metų programą dar tik įsibėgėjama. Tikimasi, kad ji bus paruošta jau po kelių mėnesių.

„Be tų konkursinių projektų, kultūros sostinės programą sudarys ir kiti projektai – reprezentaciniai festivaliai, kurių konkursai taip pat bus skelbiami netrukus, valstybinės šventės, atmintinos datos, jų minėjimai, kiti ambicingesni savivaldybės kultūros įstaigų sumanymai“, – pastebėjo N.Lendraitis.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Karolina Paškevičienė paaiškino, kad kultūros kvartalo įveiklinimo programos konkursas yra orientuotas į kultūrinį veiksmą Klaipėdos senamiestyje.

Jame galės dalyvauti tiek nevyriausybinio, tiek biudžetinio sektoriaus atstovai, tačiau pateikti projektai turėtų skatinti jų bendrą veiklą.

Kultūros projektų konkursui pasiūlymus galima teikti tiek bendradarbiaujant su kitomis įstaigomis, tiek veikiant individualiai.

Dokumentus pareiškėjai galės siųsti visą mėnesį, kai bus paskelbtas konkursas.

Šių konkursų metu planuojama išdalyti apie 300 tūkst. eurų, o finansavimo, numatoma, turėtų sulaukti daugiau nei pusšimtis naujų projektų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilniaus spaudos rumai....

vilniaus  spaudos rumai.... portretas
aha jio nu...

amerikoniška kekšė

amerikoniška kekšė portretas
aha nu jio....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių