L. Kuraitienė pasipuošė garbės ženklu

"Jaučiuosi kaip katinas ant palangės priešais saulutę", – džiaugsmo neslėpė Klaipėdos kamerinio orkestro įkūrėja, uostamiesčio muzikė Liuda Kuraitienė, prieš kelias dienas atsiėmusi sidabro garbės ženklą.

Kultūros ministerijos teikiamas apdovanojimas "Nešk savo šviesą ir tikėk" šįsyk atiteko žymiai muzikantei, pedagogei, ilgametei Klaipėdos kamerinio orkestro vadovei ir įkūrėjai L.Kuraitienei. Savo kolegų ji apibūdinama kaip atsidavusi darbui ir kūrybinei veiklai, puiki pedagogė, išugdžiusi ne vieną talentą.

Pelnytą garbės ženklą muzikei įsegė kultūros viceministrė Patricija Poderytė, taip pat pasveikino uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas, kolegos, artimieji.

"Labai malonu. Ne tik dėl paglostytos savimeilės, bet kad atkreipiamas dėmesys į menininkus", – šypsodamasi kalbėjo L.Kuraitienė.

1992-aisiais ji subūrė Klaipėdos kamerinį orkestrą, kuriam vadovavo apie 17 metų.

"Kol su bendraminčių komanda kūrėme orkestrą, pusantrų metų dirbome be jokio užmokesčio ir muzikinių programų. Vėliau palikau jį gerose rankose ir esu visiškai dėl to rami. Mindaugas Bačkus – labai talentingas, turintis siekių ir gerą fantaziją profesionalas", – pagyrų dabartiniam orkestro vadovui negailėjo pašnekovė.

L.Kuraitienės vadovavimo laikotarpiu Klaipėdos kamerinis orkestras surengė apie 500 koncertų Lietuvoje ir užsienyje, pasirodė su geriausiais uostamiesčio ir Lietuvos solistais.

Vilniuje užaugusią ir tuometinę Lietuvos muzikos akademiją baigusią moterį į pajūrį prieš daug metų atviliojo meilė.

"Likimas lėmė įsimylėti klaipėdietį. Ko tik nepadarysi iš meilės. Bet ilgainiui man čia pradėjo patikti – grynas oras, kitokie nei Vilniuje žmonės, nuoširdūs", – romantizavo pašnekovė.

Ji taip pat dėstė Klaipėdos universiteto Menų fakultete (dabartinėje Menų akademijoje), E.Balsio menų gimnazijoje, S.Šimkaus konservatorijoje.

L.Kuraitienės vedamą smuiko ir alto klasę yra baigę daugiau kaip šimtas mokinių, daugelis jų tapo įvairių konkursų laureatais, pasirodė Lietuvoje ir užsienyje.

Šiuo metu L.Kuraitienė moko vaikus J.Karoso muzikos mokykloje. "Pedagoginis darbas man visuomet patiko. Tie vaikai su savo gerumu – tarsi angelai. Visai nesijaučiu dirbanti", – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diana

Diana portretas
Nuoširdžiausi sveikinimai!!! Visada man liksite geriausia smuiko Mokytoja.

atrodo

atrodo portretas
Tai kad jau buvo gavusi šį ženklą. Negi dar antrą suteikė?

man

man portretas
labai nemalonūs prisiminimai šitos 'mokytojos'.Nepatarčiau niekam patikėt jai savo vaikučius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių