Kūrybinėse fotogrametrijos dirbtuvėse tyrinės Klaipėdą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) rezidentūros dalyviai menininkai Dalia Mikonytė ir Adomas Žudys šiuo metu filmuoja videokūrinį „Klaipėdos studija“ – komplimentą unikaliai uostamiesčio architektūrai bei tęstinio projekto „Miesto studijos“ dalį. Rytoj KKKC rezidentai surengs nemokamas kūrybines fotogrametrijos dirbtuves.

Kūrybinių dirbtuvių dalyviai leisis į ekskursiją po Klaipėdą, kurioje susipynę sena ir nauja, tradiciška ir šiuolaikiška, vieša ir asmeniška. Jos metu bus tyrinėjama Klaipėda ir jos architektūriniai, skulptūriniai bei gamtos objektai, o užfiksuoti vaizdai papildys videokūrinį, atspindintį naują, dinamišką miestą virtualioje 3D erdvėje. „Klaipėdos studija“ bus pristatyta liepos 5 d. KKKC Parodų rūmuose.

Dirbtuvių metu bus išbandoma sena nišinė fotografijos technika – fotogrametrija, dažniausiai naudojama sudarant planus ir žemėlapius. Fotogrametrija – tai statiško objekto skenavimas, sukuriant nuotraukų rinkinį, iš kurio, panaudojus kompiuterinę technologiją, padaromas 3D objektas. Remiantis šiais fotografinių vaizdų matavimais, nustatoma ir tiriama įvairių žemės paviršiaus objektų forma, dydis, padėtis.

D.Mikonytė – menininkė ir tyrėja, menininkių grupės „Cooltūristės“, Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos narė. A.Žudys užsiima 3D grafika ir dizainu, video- bei gatvės meno projektais ir trafaretais.

Menininkai kartu kuria fotografijos, videomeno, 3D grafikos ir teksto medijų srityse. Kūrėjų darbuose jungiasi klasikinės meno išraiškos formos ir nauji technikos bei mokslo atradimai. Duetas tyrinėja skirtingas suvokimo ir atpažinimo variacijas, juos domina santykis tarp materialumo, technologijų ir tapatybės, kūrybos subjektais tampa intymi ir vieša erdvė bei laikas, asmeninės ir grupinės patirtys, tapatybė ir jos reprezentacija, ženklai, tikrovė, aktuali ir virtuali realybė. Menininkų interesai ir inspiracijos balansuoja tarp istorijos, šiuolaikinio meno ir ateities scenarijų, tarp teorijos ir praktikos.

Šiuo metu duetas aktyviai dalyvauja kultūriniame gyvenime: 2017 m. surengė dvi parodas, jiems skirta Neringos savivaldybės ir Nidos meno kolonijos stipendija, A.Žudžiui – Šiaulių jaunojo menininko stipendija.

Birželio 23 d. 11–13 val. KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) – meno rezidentų kūrybinės fotogrametrijos dirbtuvės (nemokamai, reikia atsinešti bet kokio modelio fotoaparatą arba fotografuojantį telefoną, būtina registracija tel. 8 650 71 704 arba e. p. edukacija@kkkc.lt).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių