Kultūros fabrike – šiltos žiemos sutiktuvės

Kultūros fabrike savaitgalį aidi garsus ir šventėm įkvepiantis Kalėdų Senelio „HO HO HO“. Šioje erdvėje klaipėdiečiai kūrė kalėdinėse dirbtuvėse, mokėsi šokti, klausėsi dainų ir stebėjo pasirodymus, ieškojo dovanų mugėje, kurioje savo kūrinius pristatė lietuvių kūrėjai.

Renginių ciklas „Auksinis savaitgalis: HO HO HO“, kuriuo Kultūros fabrikas kvietė pasitikti žiemą ir pasidalinti artėjančių švenčių šiluma, startavo ketvirtadienį, pirmąją žiemos dieną.

Į savo koncertus šioje erdvėje kvietė Klaipėdos jaunimo simfoninis orkestras, autorinėmis dainomis žavėjo Kostas Smoriginas.

Kultūros fabriko savanoriai pristatė savo fotografijos parodą ir pakvietė į viešą pyragų vakarienę. Atidaryta Mykolo Saukos skulptūra. Klaipėdiečiai turėjo galimybę išmokti šokti lindihopą.

Intensyviausias buvo šeštadienis. Mažuosius klaipėdiečius į šokio spektaklio „Pamirštų ir nežinomų princesių istorijos“ premjerą pakvietė šokio teatras „PADI DAPI fish“.

Pramogauti prasmingai linkėjo paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“.

Iki pat vakaro 18 val. vyks kalėdinės dirbtuvės. Jų metu dalyviai galėjo pasigaminti šventines dekoracijas, atvirukus ir korteles dovanoms, žaisliukus, naudodami įvairią techniką.

Daugiau buvo galima sužinoti ir apie kalėdinių dovanų pakavimą, jų istoriją, dovanojimo etiketo subtilybes, psichologinius niuansus, pakavimo būdus ir mados tendencijas.

19 val. prasidės teatralizuotas „Graži ir ta kita“ koncertas. „Graži ir ta kita“ – tai šešių merginų aktorių sukurtas projektas, kuris gali būti suprastas kaip instrumentinės ir vokalinės merginų grupės koncertas, ir tuo pačiu vaidybinis, socialinis scenos reiškinys arba performansas su puošniais kostiumais ir choreografiniais elementais.

Koncerto metu kalbama apie moterų ir vyrų santykius, abiejų lyčių stereotipus, problemas.

Didelio dėmesio sulaukė šeštadienį prasidėjęs „IKRA MADA“ „Auksinis showroom‘as“ – kalėdinė mados ir dizaino mugė. Joje lietuvių kūrėjai pristato savo dirbinius, rūbus, kitus kūrinius.

Galima ne tik išsirinkti kažką sau, dovaną artimam žmogui, bet ir pabendrauti su pačiais dizaineriais, sužinoti daugiau apie jų kūrinius.

Šeštadienį mugė vyks iki 20 val. Joje visi laukiami ir sekmadienį nuo 11 iki 16 val. Mugė nemokama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių