Kretingiškių festivalį vainikuos dvaro puota

  • Teksto dydis:

Antrasis Kretingos dvaro menų festivalis „Mėnuo su žvaigžde čia būti norėjo“ šeštadienį baigsis renginio uždarymu, koncertu ir šventine dvaro puota.

Festivalio uždarymas vyks 17.30 val. Kretingos muziejaus Baltojoje salėje.

Koncerte „Klasikos žiedai Žiemos sode“, kuris prasidės 18 val., muzikuos kamerinis ansamblis „Intermezzo“ (vadovas Lionius Treikauskas) bei Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai – solistai Virgilijus Noreika ir Asta Kriščiūnaitė, dalyvaus aktoriai Virginija Kochanskytė ir Juozas Pocius. Koncerto programoje – pasaulinės instrumentinės ir vokalinės muzikos perlai.

Kaip grafų Tiškevičių laikais, po koncerto žiūrovai bus pakviesti pasimėgauti dvaro kulinarinio paveldo patiekalais, Baltojoje salėje grojant instrumentiniam ansambliui pasinerti į valsų sūkurį šokių vakare „Valso ritmu“.

Tai vienas iš nedaugelio mokamų šio festivalio renginių. Bilietai – po 20 Eur.

Kretingos dvaro menų festivalį „Mėnuo su žvaigžde čia būti norėjo antri metai iš eilės organizuoja Kretingos muziejus ir klubas „Kretingos krašto ainiai“. Festivalio partneris – Lietuvos nacionalinė filharmonija. Festivalio vadovai – Kretingos muziejaus direktorė Vida Kanapkienė ir klubo „Kretingos krašto ainiai“ pirmininkas Antanas Vinkus, festivalio meno vadovė – Šarūnė Petruškevičienė, kurios kūrybinėje biografijoje šis festivalis yra 20-asis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Kada v.kanapkiene ruosiasi i uztarnauta poilsi,juk direktoriauja Nou komunistiniu laiku .buvusi komuniste
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių