Kovo 11-ąją Klaipėdoje – „Eurovizija“ už tris eurus

Šiemet "Eurovizijos" atrankos finalas pirmą kartą istorijoje vyks ne Vilniuje, o Klaipėdoje. Šis renginys miestiečiams bus dovanojamas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga.

Norėjo išvažiuoti iš Vilniaus

Atrankos finalininkai dėl kelialapio į Kijevą kausis kovo 11-ąją "Švyturio" arenoje.

Penktadienį Vilniuje, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) didžiojoje studijoje, uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas ir LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius pasirašė ketinimų protokolą.

"Vasario 16-ąją minėjome Kaune, o Kovo 11-ąją sutiksime Klaipėdoje. Manau, kad šią tradiciją tęsime ir ateityje. Šiemet Klaipėda – Lietuvos kultūros sostinė, neužšąlantis kultūros uostas. Norėjome pabandyti su "Eurovizija" išvažiuoti iš Vilniaus. Siekiame, kad "Eurovizijos" nacionalinė atranka taptų pagrindiniu Lietuvos muzikos renginiu", – tvirtino generalinis direktorius.

A.Siaurusevičiaus teigimu, jei Klaipėdoje pavyks sklandžiai organizuoti "Eurovizijos" atrankos finalą, kitais metais bus galima svarstyti apie jo rengimą kituose miestuose.

"Miestai turės pasistengti, kad tektų ši garbė, ir, žinoma, atitikti daug reikalavimų. Visų pirma, norėti, kad konkurso finalas vyktų būtent pas juos, gerbti muziką ir rodyti iniciatyvą", – pabrėžė LRT vadovas.

Norėjo paminėti šiuolaikiškai

Pasak V.Grubliausko, mintimis, kad Klaipėdoje būtų galima surengti šį renginį, su A.Siaurusevičiumi pradėta dalytis dar gerokai prieš Naujuosius, kai atrankos tik įsibėgėjo.

Šiemet Klaipėda – Lietuvos kultūros sostinė.

"Teko nemažai diskutuoti, kad iš tikro įmanoma ir realu tai padaryti. Vienas svarbiausių argumentų buvo, kad šiemet Klaipėda – Lietuvos kultūros sostinė", – teigė meras.

Ne mažiau svarbu, uostamiesčio vadovo teigimu, buvo, kad "Eurovizijos" nacionalinės atrankos finalas vyks Kovo 11-ąją.

"Mes jau kelerius metus Lietuvos pagrindinių švenčių proga ne tik miestiečiams, bet ir regiono gyventojams dovanojame kokybiškus renginius arenoje. Laikydamiesi šios tradicijos, į nacionalinį "Eurovizijos" atrankos finalą žiūrime kaip į išskirtinę dovaną klaipėdiečiams. Tikiuosi, renginys sulauks didelio susidomėjimo. Tai bus geras, gražus, šiuolaikiškas ir žaismingas Lietuvai svarbios šventės paminėjimas", – neabejojo meras.

Arčiau kiekvieno lietuvio

V.Grubliauskas pabrėžė, kad šis renginys padės garsinti ir Klaipėdos vardą.

"Džiaugiuosi LRT požiūriu, kad kuo daugiau tokių išskirtinio populiarumo sulaukiančių televizijos projektų, renginių būtų perkeliama iš Vilniaus į kitus šalies miestus, kuo plačiau į Lietuvą, siekiant būti kuo arčiau kiekvieno Lietuvos žmogaus. Tai pirmasis toks bandymas nacionalinės "Eurovizijos" atrankos istorijoje", – teigė meras.

Bilietai – jau trečiadienį

Koncerte bus galima išvysti ne tik šešis atrankos finalininkus, bet ir kitas Lietuvos muzikos žvaigždes. Netrūks Kovo 11-ajai skirtų akcentų.

"Kadangi nacionalinė atranka yra labai populiari tarp jaunimo, norime per "Euroviziją" diegti ir valstybingumo vertybes", – akcentavo A.Siaurusevičius.

Bilietai į atrankos finalą "Švyturio" arenoje kainuos 3 eurus – puse euro brangiau nei į Vasario 16-ąją vykusį Andriaus Mamontovo koncertą.

Renginio metu arenoje tilps 5 tūkst. žiūrovų, nes nebus stovimų vietų. Į A.Mamontovo koncertą galėjo ateiti 7 tūkst. žmonių.

Pirmoji pusė bilietų į "Eurovizijos" atrankos finalą bus parduodama trečiadienį nuo 11 val., kita po savaitės – kovo 1-ąją. Vienas asmuo galės nusipirkti ne daugiau nei keturis bilietus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alda

Alda portretas
Tai laukiame atsakymo, kur zadeti klaipedieciam bilietai?!

Alda

Alda portretas
Nuo 11 val bandziau nusipirkti-niekaip

Anonimas

Anonimas portretas
11:03 jau bilietų "ale" nebebuvo... juokdariai
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių