Klaipėdos lėlių teatre aptiktas viruso židinys

  • Teksto dydis:

Kovo mėnesį Klaipėdos lėlių teatre siaučia ypatingas – teatro – virusas, ir  lėlininkai juo siekia užkrėsti visus. Šio viruso simptomai: pakili šventinė nuotaika, šypsena nuo ausies iki ausies, nuoširdus noras maloniai stebinti ir dalytis.

Laukia staigmenos

Gydytojai konstatuoja, kad šis virusas pavojaus gyvybei nekelia, priešingai – lėlių teatro seansai gerina imunitetą ir padeda atlaikyti ankstyvą pavasarį ne itin malonius orų svyravimus. Klaipėdos lėlių teatro žmonės ir lėlės teatro virusu stengiasi dalytis su visais, ateinančiais į lėlių teatro namelį Vežėjų gatvėje.

Pirmasis pavasario mėnuo teatro žmonėms ypatingai svarbus, nes kovo 21-ąją minima Tarptautinė lėlininkų diena, kovo 27-ąją – Tarptautinė teatro diena. O kur dar kovo 11-oji – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena. Priežasčių užsikrėsti „gera nuotaika“ – į valias. Nieko nėra maloniau už gerą „virusą“, kuriuo galima pasidalyti su svarbiausiais teatro žmonėmis – publika.

Mažiesiems savo žiūrovams Klaipėdos lėlių teatras parengė ne vieną staigmeną: visą mėnesį dovanos lėliškus balionėlius, savaitgaliais po spektaklių organizuoja nupirktų bilietų loteriją, kurios metu žiūrovai gali laimėti netikėtus lėlių teatro prizus.

Pakvies ir senjorus

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną – kovo 11-ąją teatras kviečia pažiūrėti nuotaikingą spektaklį „Vištytė ir gaidelis“ (scenarijaus autorė, dailininkė ir režisierė Gintarė Radvilavičiūtė), kuris yra tikrų tikriausias Klaipėdos lėlių teatro repertuaro senbuvis.

Visi norintieji – maži ir dideli laukiami 12 val., o 14 val. į šį spektaklį teatras pakvies Klaipėdos miesto senjorus.

Vyriausias teatro spektaklis, painus lietuvių liaudies detektyvas apie tai, kaip ieškomas kaltininkas, išmušęs vištelei akelę, – netikėtas, o tuo ir smagus pasirinkimas vyriausiems miesto gyventojams, todėl jiems spektaklis bus rodomas nemokamai (būtina išankstinė registracija, nes vietų skaičius ribotas).

Tęsia tradiciją

Klaipėdos lėlių teatre palengva atgaivinama lėlių teatro suaugusiesiems tradicija. Po netrumpos pertraukos į teatrą vėl kviečiama vyresnė publika – jai skirtas intelektualus psichologinis, filosofinis lėlių spektaklis „Malina“, kurį režisavo jauna lėlių teatro kūrėja Aušra Bakanaitė.

„Mūsų vidinis gyvenimas – tarsi atskiras kambarys, kuriame niekada nebūna ramu, verda nuolatinė jausmų ir proto kova. Prieštaravimai mus dažnai gąsdina, neramina, bet kartu ir augina, be jų neįmanomas virsmas“, – įsitikinusi A.Bakanaitė.

Persikelti į sudėtingą vidinį moters pasaulį ir jį pažinti spektaklyje padeda įmantriai naudojamos lėlių teatro priemonės: kaukės, šešėliai, objektai, atmosferinė erdvės transformacija.

Už specialią kainą

Klaipėdos lėlių teatras, siekdamas užkrėsti „teatro virusu“ ir jaunuolius, ypač vyresnius paauglius, kuriems spektaklyje keliami tapatybės, vidinės kovos klausimai ypač aktualūs, kovo 23 d. 15.30 val. kvies juos pažiūrėti lėlių spektaklį suaugusiems „Malina“. Spektaklis bus rodomas už specialią kainą, o po jo žiūrovai kviečiami pasilikti aptarimui ir diskusijai, nes juk kalbėdamiesi mokomės vieni iš kitų.

Kovas kaip tik yra tas mėnuo, kai galima pradėti galvoti, kam skirti 2 proc. savo gyventojų pajamų mokesčio (GPM). Klaipėdos lėlių teatras ruošiasi ir nuo kito sezono žiūrovus kvies į naujus savo namus. Kraustymuisi, remontui, naujoms idėjoms ir pastatymams reikia nemažai lėšų, todėl savo ištikimų žiūrovų ir šiaip gerų žmonių lėlininkai prašo pervesti 2 proc. GPM Klaipėdos lėlių teatrui. O jis pasižada ir toliau būti įkvepiančia šviesa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gaila

gaila portretas
per moksleivių atostogas nebuvo spektaklių

jaja

jaja portretas
Vaidinkite vaikams, o suaugę ras kur nueit.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių