Klaipėdos knygų mugėje – skambantys „Rudenio laiškai“

  • Teksto dydis:

Šeštadienį 13 val. Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos konferencijų salėje vyksiantis Klaipėdos knygų mugės renginys skirtas ne tik literatūros, bet ir klasikinės muzikos gerbėjams: nemokamą koncertą „Rudenio laiškai“ surengs Raimondas Butvila (smuikas) ir Zecharia Plavinas (fortepijonas).

R.Butvila – smuikininkas, muzikos pedagogas. Baigė M.K.Čiurlionio meno mokyklą ir Lietuvos valstybinę konservatoriją, mokėsi Maskvos P.Čaikovskio konservatorijoje. Grįžęs į Lietuvą, pradėjo dėstyti Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, griežė Lietuvos kameriniame orkestre, Lietuvos valstybiniame kvartete, tapo pirmuoju Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertmeisteriu, daug koncertavo kaip solistas. 1990 m. R.Butvilai buvo suteiktas Lietuvos nusipelniusio artisto garbės vardas.

1993 m. pagal Lietuvos ir Venesuelos kūrybinio bendradarbiavimo sutartį R.Butvila išvyko į šią Pietų Amerikos šalį. Karakase dirbo Emilio Friedmano koledžo muzikos direktoriumi ir Menų universiteto (UNEARTE) profesoriumi. Nuo 2007 m. pradėjo intensyviai bendradarbiauti su pianistu dr. Zecharia Plavinu, su kuriuo  didžiausiose Izraelio ir Lietuvos scenose pristatė įvairiapusį repertuarą. Jame išsiskiria J.Gruodžio ir K.V.Banaičio sonatų atlikimai. 2009 m. su Z.Plavinu jis atliko dvi Ernesto Blocho Sonatas smuikui ir fortepijonui pasauliniame Hebrajų universiteto kongrese.

2011-ųjų rudenį R.Butvila grįžo į Lietuvą. Nuo to laiko jis yra Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos profesorius, aktyviai įsiliejo į Lietuvos muzikinį gyvenimą.
Z.Plavinas – pianistas, pedagogas, kultūros tyrinėtojas.
Baigęs Nacionalinę M.K.Čiurlionio menų mokyklą, jis pradėjo studijuoti Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

1977 metais Z.Plavino šeima persikėlė gyventi į Izraelį, tad Vilniuje nutrauktas studijas pianistas baigė ir bakalauro bei magistro laipsnius gavo Tel Avivo universitete.
Jeruzalės hebrajų universitete Z.Plavinas įgijo filosofijos daktaro laipsnį. Z.Plavinas įvairių apdovanojimų pelnęs muzikas, daug koncertuojantis Izraelyje ir pasaulyje. Be koncertinės veiklos, pianistas dėsto aukštosiose mokyklose, rašo straipsnius, skaito visuomenei paskaitas muzikologinėmis temomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių