„Klaipėdos knyga – 2016“: renkame populiariausią ir gražiausią

  • Teksto dydis:

11-asis uostamiestyje per metus išleistų knygų konkursas „Klaipėdos knyga – 2016“ jau įsibėgėjo. Knygų pristatymais siekiama atkreipti dėmesį į rinkimų dalyves.

Apie neužšąlantį kultūros uostą

Klaipėdos miesto savivaldybė kartu su spaustuve „Druka“ pernai išleido knygą „Klaipėda – neužšąlantis kultūros uostas“. Ja siekta atskleisti Klaipėdos kultūrinį potencialą. Teatralizuotas knygos pristatymas sausio 26 d. 17 val. rengiamas Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Jaunimo skyriuje (Tilžės g. 9). Ten bus galima išgirsti, pamatyti, užuosti, pačiupinėti ir įvertinti, kas knygoje sudėta ir kiek dar netilpo į jos puslapius. Dalyvaus miesto savivaldybės ir spaustuvės „Druka“ atstovai, knygos teksto autorė Kristina Sadauskienė, knygos dizainerė Jūratė Bizauskienė, šiuolaikinio šokio teatras „Padi Dapi Fish“, pantomimos teatras A ir Klaipėdos lėlių teatras.

Kultūrinis gyvenimas Klaipėdoje yra ar jo nėra? Jei yra, tai jo, žinoma, vieniems per daug, o kitiems per mažai. O jei nėra, tai kur dingo? Nes žmonės sako, kad kažkada seniai seniai tai tikrai buvo. 2017 m. Klaipėdai tapus Lietuvos kultūros sostine, kiekvienam klaipėdiečiui iškilo grėsmė visai netyčia imti ir patekti į kokį nors kultūrinį vyksmą. Ar mes, klaipėdiečiai, tam pasirengę? Jei ne, tai knygos sumanytojai kviečia į kultūros pratybas.

Reginčiųjų ir Brailio raštu

Miesto bibliotekos Vaikų skyriuje (Danės g. 7) sausio 27 d. 10 val. ir Pempininkų filiale (Taikos pr. 79/81A) 12 val. vyks unikalios knygos „Baltijos valdovė“ (sakmės reginčiųjų ir Brailio raštu su reljefinėmis baltų simbolių iliustracijomis) pristatymas 9–12 metų vaikams.

Dalyvaus leidėja Eglė Jokužytė (VšĮ „Verslas ar Menas“), prof. dr. Rimantas Balsys, knygos autorius Sigitas Poškus, dailininkė Marija Smirnovaitė.

„Baltijos valdovė“ – tai unikali knyga, skirta regintiems ir regos negalią turintiems vaikams. Tai edukacinė priemonė, supažindinanti juos ne tik su viena žymiausių lietuviškų legendų apie Jūratę ir Kastytį, bet ir baltų mitologijos simboliais, kurie suprantami tik lytint. Ši knyga – tai galimybė ugdyti reginčiųjų vaikų socialines vertybes ir požiūrį į neįgaliuosius, o regos negalią turintiems vaikams – skaityti tą patį kaip ir regintieji. Tai antroji knyga Lietuvoje, kurios iliustracijas testavo neregiai.

Knyga „Baltijos valdovė“ – pirmosios, L.A.Jucevičiaus užrašytos, legendos apie Jūratę ir Kastytį perpasakojimas. Legendą perpasakojo klaipėdietis rašytojas S.Poškus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių