Klaipėdoje – spalvinga tautinių bendrijų fiesta

Šeštadienį Klaipėdą sudrebino triukšmingas ir spalvingas šalies tautinių bendrijų vaikų meninių kolektyvų festivalis. Šventėje dalyvauja keturiolikos tautybių atstovai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš svetur.

Smagi triukšminga įvairiausių tautinių bendrijų eisena nacionaliniais kostiumais žingsniavo Herkaus Manto gatve iki Danės krantinės prie „Meridiano“. Čia įrengtoje scenoje surengtas koncertas.

Tai jau 15-asis tautinių mažumų festivalis „Teka teka saulė“, jame dalyvauja beveik 200 tautinių mažumų vaikų iš visos Lietuvos ir iš užsienio.

Čia pristatoma Lietuva, kurią galbūt ne visi pažįsta.

„Mes esame stiprūs tuo, kad esame skirtingi, o tuo pačiu ir vieningi. Kalbėdami savo gimtosiomis skirtingomis kalbomis, mes turime tai, kas mus vienija – tai yra mūsų valstybė, kurios piliečiais mes esame. Ir Klaipėda yra puikus pavyzdys, kur skirtingų tautybių žmonės geba būti viena didele gražia šeima“, – sveikindamas šventės dalyvius kalbėjo miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Čia pristatoma Lietuva, kurią galbūt ne visi pažįsta. Mūsų šalyje gyvena 154 tautybių žmonės. Šiandien koncerte mes matysime šokančius ir dainuojančius vaikus, dėvinčius skirtingus kostiumus. Ir jie visi yra mūsų vaikai, Lietuvos vaikai. Tai ir yra šios šventės vertė ir prasmė“, – tikino Tautinių mažumų departamento direktorė Vida Montvydaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių