Uostamiestyje kuriamas judesio teatras neįgaliesiems

  • Teksto dydis:

„Žmogus yra tai, kas tuo pačiu metu gali būti galingas ir neįgalus, stiprus ir silpnas, drąsus ir jautrus, teisus ir klystantis. Buvimas žmogumi yra besitęsiantis procesas, kurio metu, priimdamas savo ribotumą, žmogus tampa didesniu.“ – pasakojo judesio terapeutė, choreografė ir pedagogė Dovilė Binkauskaitė.

Šia kryptimi dėliojant mintis kitam projektui, šokio teatrui „PADI DAPI Fish“. D. Binkauskaitei gimė idėja sukurti judesio teatrą neįgaliesiems.

Teatras, tai tokia vieta, kur veiklą gali rasti labai įvairūs žmonės: jei svajoji lipti į sceną, esi aktorius, šokėjas, jei traukia dailė – scenografas, kostiumų dailininkas, myli muziką – kompozitorius ir taip toliau. Štai tokia skirtingų žmonių komanda ir sukuria teatro stebuklą, tačiau jei šiuos dalyvius sukeistume vietomis, viskas griūtų: intravertiškas kompozitorius negebėtų vaidinti scenoje, aktorius nepasiūtų kostiumų ir t. t. Taigi kiekvienas turi savo „negalią“, bet turi ir „galią“, stipriąją pusę. Todėl ir siekiame suburti skirtingas negalais turinčius žmones susiburti ir atskleisti savo kūrybines galias ir sukurti spektaklį, kurį galėtų pamatyti plačioji visuomenė.

D. Binkauskaitė yra choreografė – pedagogė, 2015 m. baigusi Anglijos instituto Integruotos kūno judesio terapijos studijas (Integrative Bodywork and Movement Therapy IBMT) kryptingai dirba kūno judesio ir šokio terapeute su įvairiais žmonėmis – vaikais, suaugusiais, turinčiais negalią.

Pirmas susitikimas jau gegužės 7 d., 14 val. „Šokio galerijoje“ adresu H. Manto g. 31, Klaipėda. Toliau užsiėmimai vyks kiekvieną šeštadienį, 14 val.

Vieno užsiėmimo kaina – 2 eurai.

Informacija teikiama el. paštu padidapifish@gmail.com, tel. +370 672 29267.

Daugiau apie teatrą: www.padidapifish.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių