Klaipėdoje bus pristatyta knyga apie legendinę aktorę R.Staliliūnaitę

  • Teksto dydis:

Vasario 27 d. 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje vyks knygos „Rūta Staliliūnaitė: „Aš esu Barbora!“ pristatymas. Dalyvaus jos sudarytojas Svajūnas Sabaliauskas ir aktorė Virginija Kochanskytė.

Uostamiestyje pristatoma žurnalisto ir meno vadybininko S.Sabaliausko parengta knyga - apie vieną ryškiausių visų laikų lietuviškojo teatro legendų R.Staliliūnaitš (1938-2011). Šiauliuose gimusiai, Radviliškio rajono Pašušvio miestelyje augusiai, vasaras leidusiai ir ten palaidotai šiemet sausio 21-ąją būtų sukakę 76-eri. Aktorė Lietuvos teatrą išgarsino vienu ryškiausių savo vaidmenų - Barbora Radvilaite to paties pavadinimo J.Grušo dramoje.

Tai buvo fenomenali aktorė, scenos karalienė, sukūrusi nemirtingąjį Barboros Radvilaitės personažą ir tapusi meilės Lietuvai simboliu. Knygoje „Aš esu Barbora“ – neeilinis, intymus žvilgsnis į Lietuvos teatro primadonos R.Staliliūnaitės gyvenimą jos draugų ir kolegų akimis.

Kas iš tiesų buvo Rūta?.. Būdama jautrios sielos, ji atsiskleisdavo tik patiems artimiausiems žmonėms, tad šie atsiminimai – galimybė giliau pažvelgti į legendinės aktorės gyvenimą. Į gyvenimą tos, kuri buvo atidi kukliam kaimo žmogui, ir scenos karalienės, galėjusios dėl triukšmingų žiūrovų sustabdyti spektaklį...

Knygoje surinkta daugiau nei 50 R.Staliliūnaitę pažinojusių kolegų, rašytojų, režisierių, dailininkų, bendražygių, gimtinės žmonių atsiminimų apie vieną iškiliausių Lietuvos teatro ir kino aktorę. Tekstus papildo aktorės fotografijos iš spektaklių, susitikimų su gerbėjais, literatūrinių vakarų, gimtinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių