Klaipėdoje – Baltų vienybės šventė

Klaipėdos piliavietėje šeštadienį skambėjo dainos ir buvo šokama. Iš Klaipėdos, Palangos ir Latvijos sugužėję meno ansambliai šventė, mat jau dešimtąjį kartą surengta Baltų vienybės šventė. Pasibaigus iškilmėms uostamiesčio širdyje šventė iki pat sekmadienio keliaus po pajūrį.

Šeštadienio popietę Klaipėdos piliavietėje iškilmingą koncertą suorganizavo Lietuva ir Latvija. Jau tradicija tapusi Baltų vienybės šventė šiemet surengta jau dešimtąjį kartą.
Iškilmingos šventės pradžią paskelbė patrankos šūviai ir sugiedotas baltų himnas.

Susirinkusius į šventę linksmino Klaipėdos, Palangos ir Latvijos meno ansambliai, šventės dalyviams ir svečiams buvo įteikti padėkos raštai ir suvenyrai.

Jubiliejinės šventės organizatorių ir dalyvių atvyko pasveikinti Latvijos ambasados Lietuvoje atstovė Ieva Cesniece.

Šventės viešnia negailėjo gerų žodžių ilgą laiką Lietuvos ir Latvijos tautas artinančiam Gotfridui Tapinui.

Linksmą šokių programą klaipėdiečiams ir miesto svečiams dovanojo ir uostamiesčio senjorai. Net kelis nuotaikingus šokius pristatė Klaipėdos jaunimo centro vyresnio amžiaus liaudies šokių ansamblis „Sidabrinė gija“.

Pasibaigus nuotaikingoms iškilmėms Klaipėdos piliavietėje Baltų vienybės šventė tęsis Palangoje ant Birutės kalno, o 19.30 val. vyks žuvusiųjų jūroje pagerbimo ceremonija „Niekas ir nei vienas nėra užmirštas“.

Jubiliejinė šventė finišuos tik sekmadienį 12 val. Klaipėdos savivaldybės viešosios bibliotekos Girulių filiale – bendruomenės namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bet kad

Bet kad portretas
kad šauniai valdžia sureagavo į Baltų dienas!Vedėjas dėkojo ir dėkojo...Nes nei vienas nepasirodė:D).Bylotaitė atsiuntė savo vietininką, o ponas vicemeras Čepas net nesiteikė nieko atsiūsti ar per ką nors atsiprašyti už neatvykimą.Nabėr ir viskas.Tipiškas valdžios požiūris.O renginys tikrai geras.

Jons

Jons portretas
Mūsų tie seni trepsetuojai nepadarė ispudžio.O latviokai pavarė_.Norečiau dar kuomet pamatyti.Ypač tuos iš Ltviejos Priekulės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių