Klaipėdiečių šokio premjera apie moteris „Klubas“ bus rodoma Vilniuje

  • Teksto dydis:

Ateinantį ketvirtadienį, kovo 5 d., 19 val. Vilniaus menų spaustuvės Juodojoje salėje šokio teatras „Padi Dapi Fish“ (Klaipėda) pristatys naujausią premjerą – šiuolaikinio šokio spektaklį „Klubas“ (choreografas ir režisierius Petras Lisauskas).

Spektaklis dedikuotas moters temai. Keturios atlikėjos (Agnija Šeiko, Justina Jukonytė, Laura Geraščenko ir Dovilė Binkauskaitė) jame šokiu diskutuoja apie šių dienų moters paveikslą ir kas jį formuoja.

Koks ryšys moterį sieja su vyru, vaikais, tėvu ar motina, ir kokio stiprumo yra svarbiausias ryšys su savo „tikruoju aš“? Kokias socialines roles, atsakomybes moteris turi prisiimti, pateisinti? Kokius stereotipus turi sulaužyti, o kokius išsaugoti? Kokias ribas ieškančiai moteriai savyje reikia atrasti, kurias iš jų peržengti, kad savyje pažadintų laukinę moterį, moterį gundytoją, moterį heroję, moterį kūrėją, moterį gimdytoją, moterį motiną, moterį deivę? Šiuos klausimus sau ir publikai užduoda naujo spektaklio kūrėjai ir atlikėjai.

Spektakliui muziką sukūrė Jurgita Mieželytė, kostiumus – Dovilė Cibulskaitė ir Ana Romanova, o scenografiją – Sigita Šimkūnaitė. Šviesų dailininkas – Ville Aunola.

Pirmąsyk „Klubas“ buvo parodytas Klaipėdos kultūros fabrike vasario 18-ąją.

Spektaklio trukmė 60 min. Bilieto kaina – 6 eurai (20,71 Lt). Bilietus galima įsigyti likus 1 val. iki renginio Menų spaustuvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių