Klaipėdiečiams – nemokamas muzikos terapijos seminaras

  • Teksto dydis:

Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato unikalų, nemokamą muzikos terapijos seminarą „Muzika gydo“. Tai seminaras, į kurį kviečiame atvykti visi, kurie siekia įveikti savo vidinius ar net išorinius barjerus bei atrasti muziką, kaip būdą išsaugoti vidinę ramybę ir gyvenimo džiaugsmą. Čia itin lauki žmonės su fizine negalia, nes Klaipėdos pilies džiazo festivalio komanda tiki, kad muzika daro stebuklus.

Pernai uostamiestyje surengtas pirmasis muzikos terapijos seminaras „Muzika gydo“ sulaukė išskirtinių  dalyvių atsiliepimų.

„Šis seminaras davė daug naudos ne tik specialių poreikių vaikams, bet ir pedagogams bei socialiniams darbuotojams, atskleisdamas muzikos grožį, supažindindamas su įvairiausiais net neregėtais instrumentais, technika, stiliais. Tai išties atgaivina, o šioje srityje dirbantieji įgavo minčių ir įkvėpimo, kaip paįvairinti ugdymą su vaikais“, – tąkart mintimis dalinosi Klaipėdos „Medeinės“ mokyklos direktorė Elena Knyzaitė.

„Džiazas iki šiol nebuvo mūsų mėgstamiausias muzikos stilius, bet po šio renginio galime išties pasakyti – muzika tikrai gydo. Man didžiausias to įrodymas – mano kolegė, serganti išsėtine skleroze. Turėjau jai padėti įeiti į salę, nes karštis mus labai stipriai veikia ir atima jėgas, eidama į renginį ji net nualpo. Beklausydama muzikos ji taip nusiramino – po to jai pasidarė lengva judėti. Mums seminaras paliko be galo didžiulį įspūdį. Žmonės su išsėtine skleroze labai jautriai jaučia visą aplinką, ir muzika mums yra labai svarbi ir reikalinga. Ji išties padeda kiekvienai ląstelei įeiti į savo ritmą ir susiderinti visam organizmui“ – po seminaro „Muzika gydo“ praėjusiais metais sakė Klaipėdos apskrities žmonių su fizine negalia alternatyvaus meno centro vadovė Jolanta Starodubcevienė.

Birželio 2 d. vyksiančio antrojo muzikos terapijos seminaro ypatingi svečiai – tai JAV ir už jos ribų puikiai žinomas perkusionistas, mušamųjų virtuozas Vern Spevak ir kritikų tikra Čikagos (JAV) džiazo ikona vadinamas trimitininkas David Katz bei Dublino gospelo choro narė Raimonda Masiulytė-Ramchurn. Seminarą ves muzikos pedagogas Linas Švirinas.

„Klaipėdos pilies džiazo festivalio komanda visad skirdavo ypatingą dėmesį žmonėms su negalia, nes mes tikime, kad muzika gydo, griauna barjerus ir skatina toleranciją kitokiam, nei tu esi pats. Todėl kasmet ne tik organizuojame įvairius teminius seminarus, bet ir sudarome visas reikiamas sąlygas žmonėms su negalia patogiai stebėti garsiausių pasaulio džiazo muzikos žvaigždžių koncertus. Pavyzdžiui, kad šiemet festivalyje sumontuotumėme specialią pakylą judėjimo negalią turintiems žmonėms, į Vilnių net siunčiame papildomą vilkiką, į uostamiestį atgabensiantį tam reikalingą įrangą“, - sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.

Seminaro „Muzika gydo“ data ir laikas: birželio 2 d. (penktadienis) 12 val.

Vieta: Klaipėdos Medeinės mokykla, Panevėžio g. 2, Klaipėda (priešais Šv. Kazimiero bažnyčią). Mokyklos patalpos pritaikytos žmonėms turintiems judėjimo negalią.

Renginys nemokamas ir atviras visiems.

Klaipėdos pilies džiazo festivalis – gera muzika geriems žmonėms, po plazdenančiomis burėmis – birželio 1-3 d. Kruizinių laivų terminale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių