Klaipėdiečiai susibūrė paminėti K. Donelaičio gimtadienį

Kiek daugiau nei šimtas uostamiesčio kultūros, politikos veikėjų bei garbaus amžiaus miesto inteligentų sausio pirmosios vidurdienį pratęsė tradiciją paminėti Kristijono Donelaičio gimtadienį. Ji tęsiasi jau beveik tris dešimtmečius.

Sausio pirmąją susirinkę prie K.Donelaičio paminklo žmonės dar kartą prisimena lietuvių literatūros klasiką, pasveikina vieni kitus su Naujaisiais metais ir palinki vieni kitiems kuo gražiausių bei prasmingiausių dalykų.

Tradicija yra ir tai, kad renginį veda Klaipėdos I. Simonaitytės viešosios bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis.

„Klaipėdiečių sueiga prie K.Donelaičio paminklo sausio 1 dieną yra unikalus kultūros reiškinys. Sueiname čia nekviesti, nepasirašinėdami dalyvių sąraše, darome tai savo noru, kad prie šio paminklo pajustume savo sielos sesių ir brolių petį, kad mus apšviestų K.Donelaičio šviesa“, – tardamas šiuos žodžius renginį pradėjo J.Šikšnelis.

Tylos minute pagerbti bendraminčiai, nesulaukę 2017 metų pradžios.

„K.Donelaičiui nereikia garbinimo ar stabmeldystės, jam reikia vietos mūsų kasdienybės dulkėmis užterštose sielose ir širdyse“, – teigė renginio vedėjas.

Kadangi šį kartą aikštėje nepasirodė dabartinis miesto meras, tarti sveikinimo žodį buvo pakviesti anksčiau šias pareigas ėję vyrai: Eugenijus Gentvilas, Benediktas Petrauskas, Jurgis Aušra ir Rimantas Taraškevičius. Jie sveikino susirinkusiuosius ir nešykštėjo nuoširdžiausių linkėjimų.

Kalbėjo Klaipėdos evangelikų liuteronų parapijos kunigas Reinholdas Moras, Seimo narė Irena Šiaulienė, Klaipėdos universiteto profesorė Dalia Kiseliūnaitė.

Paminėjimo metu buvo skaitomos K.Donelaičio tekstai bei eilės apie jį.

Susirinkusiuosius sujaudino Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos mokinių žodžiai. Minėjimo dalyviai išgirdo ištrauką iš poemos „Metai“ vokiečių kalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saitytojas

Saitytojas portretas
tam Angliukai rusena---- pralinksminai Tamsta, ismislines apie lietuvius, pamirsusius kalba, bet uzimancius Pareigas, zinomas pasaulyje.....Geru Jums Nauju metu!

lietuvininkas

lietuvininkas portretas
O tai kaip pavadinti KASMETINĮ minėjimą , jei ne stabmeldystė? Kur jauni žmonės, ne tie, kurie 30 metų renkasi. Kodėl tik ši gimnazija ir jos direktorius naujuosius sutinka prie paminklo? Kur kitų gimnazijų direktoriai ir jų patriotinis jaunimas? Ar jiems Donelaitis nesvarbus? Norėtųsi matyti ir kitų mokyklų vadovus ir mokinius.Būtinai.

Angliukai Rusena

Angliukai Rusena portretas
Kas skaitys Vincą Mykolaitį Putiną, Kai Vladas Putinas šneka rusiškai. Ar sugrįš į gimtinę Vincas Trumpa, Kai Donaldas Trumpa jau nekalba lietuviškai...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių