Klaipėdiečiai pastatė šokio spektaklį „Faustas“

  • Teksto dydis:

Šio penktadienio vakarą Klaipėdos kultūros fabrike – naujo klaipėdiečių šokio spektaklio „Faustas“ premjera.

Kūrinio idėjos ir choreografijos autorius – Taurūnas Baužas, režisierė – Evelina Lazdovskaja, garso režisierius / kompozitorius Jonas Raudonius, kostiumų dailininkė – Ugnė Tamuliūnaitė, šviesų dailininkas – Nerijus Gedminas, grimo dailininkė – Rima Gaiduk.

Atlikėjai: Faustas – Simonas Laukaitis, Mefistofelis – Donatas Želvys, Margarita – Aušra Krasauskaitė. Taip pat spektaklyje dalyvauja aktoriai E.Lozdovskaja, Gytis Šimelionis, Simas Lunevičius, Laima Akstinaitė, Donatas Stakėnas, Justina Burakaitė, Artūras Lepiochinas, Kristina Švenčionytė.

Choreografas ir šokėjas T.Baužas kartu su Klaipėdos jaunimo teatro aktoriais bei šokėjais S.Laukaičiu ir A.Krasauskaite pristato naują šokio spektaklį pagal J.V.Getės filosofinę dramą „Faustas“. Vokiečių literatūros klasiko kūrinys sužadina daug apmąstymų apie vidinius žmogaus konfliktus: proto ir jausmų įtampas, pažinimo troškulį ir asmenybės ribotumą. Apie faustiškąjį žmogų, kuris po kiekvieno noro išsipildymo atranda naujų troškimų ir todėl negali rasti pastovumo.

Šokio spektaklis išryškins Fausto ir Margaritos tragediją, jų meilės dramatizmą, aistrą, viliones ir išgyvenimus. Vienas pagrindinių herojų – Mefistofelis sieks sugundyti Faustą ir bet kokiais būdais gauti jo sielą.

,,Ši sudėtinga medžiaga buvo mano sena svajonė, ilgai laukiau, kol ryžausi jos imtis. Mano paskutinis darbas „O pradžioje buvo Kafka“ buvo šokio spektaklis, kurio siužetinė linija pynėsi apie žmogaus vidinius konfliktus, jų nesuderinamumus, o dabar kartu su spektaklio režisiere E.Lozdovskaja ieškome, kaip žiūrovams ne tik šokiu, bet ir vaidyba dar aiškiau perteikti „Fausto“ istoriją“, – mintimis dalijosi T.Baužas.

Šiame šokio spektaklyje susijungs šokio ir aktorystės menai, kurie įtrauks publiką kartu išgyventi „Fausto“ tragediją ir vėl pabandyti atsakyti į klausimus „kada žmogus tampa laimingu?“, „kas yra meilė ir pagunda?“, „kaip žmogui rasti pusiausvyrą tarp racionalumo ir jausmų?“.

Klaipėdos muzikinio teatro baleto trupės šokėjas T.Baužas pastaraisiais metais vis labiau tampa žinomas kaip choreografas. Pastatė šokio spektaklius „Spalio tylėjimas“, „O pradžioje buvo Kafka“, „Faustas“ – trečiasis jo choreografijos kūrinys.

„Fausto“ premjera bus rodoma birželio 3 d. 19 val. Klaipėdos kultūros fabrike (Bangų g. 5A). Trukmė – 40 min. Bilietai – po 7 Eur. Bilietus platina „Bilietų pasaulis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių