Klaipėdiečiai minėjo M.K. Oginskio jubiliejų

Šeštadienį klaipėdiečiai iškilmingai paminėjo šio iškilaus valstybės veikėjo, kompozitoriaus, kovotojo už Tėvynės laisvę 250-ąsias gimimo metines.

Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Koncertų salė seniai bematė tokią gausybę žiūrovų. Klaipėdiečiai šeštadienį susirinko į koncertą – minėjimą, pavadintą „M.K.Oginskis. Tėvynės labui įnešu savąją dalį: turtus, darbus ir gyvenimą“.

Stebėti renginio atvažiavo Rietavo kultūros darbuotojai, Endriejavo gyventojai. Aktorė ir režisierė Virginija Kochanskytė jau dešimtmetį skleidžianti žinią apie šią iškilią asmenybę, sumanė ne tik pagerbti kunigaikščio atminimą atliekant jo kūrinius. Vakaro metu buvo pagerbti ką tik pasibaigusio tarptautinio M.K.Oginskio kamerinės muzikos atlikėjų festivalio – konkurso „Mykolo Kleopo Oginskio kūrybos perlai“, vykusio Rietave, laimėtojai klaipėdiečiai.

Skambėjo romansai, polonezai, muzikologė Daiva Kšanienė trumpai apibūdino muzikinį šios asmenybės palikimą, o literatūrologė Jovita Saulėnienė pabandė ieškoti M.K.Oginskio sąsajų su Klaipėda. Muzikavo dainininkė Giedrė Zeicaitė, pianistės Šviesė Čepliauskaitė ir Vaiva Purlytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių