Klaipėdiečiai bursis šokti

Šį penktadienį uostamiesčio gyventojai kartu su visa Lietuva judės šokio žingsniu. Klaipėda jau antrą kartą prisijungs prie akcijos "Visa Lietuva šoka" – Meno kieme miestiečiai bus įsukti į tradicinių šokių, dainų ir muzikos sūkurį.

Klaipėdiečiai įsibėgėjantį rudenį jau antrą kartą pasveikins šokio ritmu.

Uostamiestis, kaip ir kiti Lietuvos miestai bei miesteliai, dalyvaus Lietuvos liaudies kultūros centro rengiamoje akcijoje "Visa Lietuva šoka".

Klaipėdos etnokultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkė Vaida Vičinskienė paaiškino, kad uostamiestyje esančiame Meno kieme šokių šventė vyks rugsėjo 16 d. 18 val.

"Joje dalyvaus Klaipėdos folkloro ansambliai, sulauksime svečių ir iš Šilutės miesto bei rajono. Taip pat tikimės, kad prisijungs bei kartu šoks ir patys klaipėdiečiai", – pastebėjo V.Vičinskienė.

Norintieji greičiau įsilieti į šventės sūkurį kai kurių šokių gali pasimokyti ir savarankiškai – jie visi publikuojami Lietuvos liaudies kultūros centro interneto svetainėje.

"Tačiau tai tikrai nėra būtina. Niekada nebandžiusiam šokti šių šokių galbūt gali būti sudėtinga, tačiau šventės metu tikrai atsiras tokių, kurie įtrauks ir paskatins prisijungti. Kviesime šokti visus norinčius", – paaiškino pašnekovė.

Anot V.Vičinskienės, šia akcija labiau siekiama ne aukšto meistriškumo, o suvienyti žmones smagiai veiklai bei supažindinti juos su tradiciniais įvairių regionų šokiais.

Pastebima, kad praėjusiais metais nuotaikinga akcija sulaukė nemažai dėmesio. Tikimasi, kad jo netrūks ir šiais metais.

Šventės metu skambės gyva tradicinė muzika, šokėjai vilkės tradicinius kostiumus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių