Klaipėdą užliejo dainų šventės garsai

Savaitgalį lyg didžiulė banga Klaipėdą užliejo Vakarų Lietuvos krašto dainų šventė. Nors pagrindinis koncertas vyko sekmadienį, visą savaitgalį uostamiestis ūžė – šventės dalyviai dainavo ir šoko ne tik Vasaros estradoje, bet ir Atgimimo aikštėje.

Šis daugybę dalyvių subūręs renginys buvo skirtas Mažosios Lietuvos lietuvių dainų šventės 90-mečiui.

Šeštadienio ir ir sekmadienio rytais aidėjo Vasaros estrados skliautai, mat čia vyko dainų šventės repeticijos.

Pakilia nuotaika alsavo ir Klaipėdos centras – koncertavo Lietuvos vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų šokių grupės.

Po kiekvieno pasirodymo vedėjai primindavo praeiviams apie pagrindinį koncertą sekmadienį vakare Vasaros estradoje ir kvietė visus jį pamatyti.

Buvo akivaizdu, kad dauguma žmonių šią žinią išgirdo pirmą kartą. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai nepraėjo pro šalį, pasinaudojo proga pasigrožėti jaunųjų šokėjų pasirodymais, klausėsi chorų dainų.

Vakarų Lietuvos krašto dainų šventės iniciatoriai – Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“.

Šiemet dainų šventėje pasirodė per 260 meno kolektyvų ir daugiau nei 7 tūkst. jų dalyvių iš visos Lietuvos.

Žiūrovai išvydo chorų, etnografinių ir folkloro ansamblių, liaudies instrumentų orkestrų, šokėjų pasirodymus. Šventės puošmena tapo pučiamųjų orkestrai, atvykę iš Vakarų Lietuvos miestų.

Sekmadienio popietę šurmulį keliantys šventės dalyviai rikiavosi Liepų gatvėje, jiems buvo sudaryta unikali galimybė išgirsti kariliono muzikos koncertą.

Iškart po to kelių tūkstančių šventės dalyvių margaspalvė kolona patraukė Herkaus Manto gatve į Vasaros estradą.

Vakarų Lietuvos krašto dainų šventė sušildė daugybės jos pasižiūrėti susirinkusių klaipėdiečių širdis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
graži šventė būtų jei būtų vykusi gražioje ,nors šiek tiek aptvarkytoje vasaros estradoje ,gėda prieš svečius , gėda prieš dalyvius kurie stengėsi ir ruošėsi tai šventei ,tik negėda mūsų merui ,jug čia ne džiazo renginys ,o jug reikėjo tik siūlimą džiazo festivalį suruošti vasaros estradoje - tada ir aplinka ,ir vaizdelis būtų visiškai kitoks po Grumbliauskienės kuruojamos džazmenų šventės išlikęs .Vienu žodžiu dainų šventė ne džiazo šventė ,gėda merui jeigu tik jis turi ta jausmą ,na o Klaipedos laikraščio redakcija niekada to nepasakos ,nes tai LIBERALŲ puoselėtojas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių