Klaipėda atsisveikino su Poezijos pavasariu

Poezijos pavasaris Klaipėdoje palydėtas poetiniais skaitymais Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje.

Poezijos pavasaris Klaipėdoje palydėtas poetiniais skaitymais Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje.

Renginys buvo planuotas mažajame kiemelyje, tačiau vėjuotas, nuolat lietumi pratrūkti grasinantis oras suginė poetus bei klausytojus po stogu.

Vydūno gimnazijos klasikinių gitarų ansamblis, vadovaujamas  Remigijaus Mockaus, suteikė vakarui romantikos.

Savo kūrybą skaitė 25 poetais besivadinantys žmonės. Būta svečių iš Prancūzijos, Ispanijos, Baltarusijos, Kaliningrado srities, Vilniaus, Vakarų Lietuvos bei Klaipėdos.

Vieni mėgavosi galimybe pasirodyti prieš didesnį būrį klausytojų ir skaitė kelis kūrinius, kiti kuklinosi ir padeklamavo po vieną eilėraštį.

Nuolatiniai panašių renginių lankytojai liko patenkinti, apie tai bylojo aplodismentai.

Tai buvo paskutinis šių metų Poezijos pavasario Klaipėdoje akordas.

Visą savaitę poezija skambėjo bibliotekos mažajame kiemelyje ir skulptūrų parke, šiemet skaityti vaikų eilėraščiai, haiku, atskiras vakaras buvo skirtas svečiams. Atminimo lenta pagerbtas Klaipėdoje ilgai gyvenęs Paulius Drevinis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonukas

Jonukas portretas
Poezijos pavasario knyga labai gražiai išleista, bet tikrai kodėl ten tiek daug tekstų, kurių niekaip nepavadinsi poezija? Ir iš tiesų nerandu autorių, kurių poezija TIKRA? Matyt, kažkokių ryšių ar "paslaugų" teorija nėra laužta iš piršto.

to taigi

to taigi portretas
kiekvienas sprendžia pagal savo supuvimo lygį.

pritariu skirtumui

pritariu skirtumui portretas
"Poezijos pavasario" festivalis buvo sukurtas tam, kad atsijotų grafomanus.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių