„Kitokio teatro“ premjera: komedija „Amnezija už 400 tūkst. eurų“ Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Vasario pradžioje uostamiestyje viešėsiantis „Kitoks teatras“ Klaipėdos publikai pristatys išskirtinę premjerą – komediją su detektyvo elementais „Amnezija už 400 000 eurų”.

Teatro, kino ir TV žvaigždės

Naują spektaklį režisavo Ramūnas Cicėnas, scenografė ir kostiumų dailininkė – Vita Eidimtaitė. Vaidina visiems puikiai žinomi teatro ir kino aktoriai, TV filmų ir serialų žvaigždės, dauguma atpažįstami iš populiarių TV projektų „Dviračio šou”, „Dar pažiūrėsim”, „Pagauk kampą” ir kitų. Daugelis iš šių aktorių yra laimėje „Fortūnos“ ir „Sidarbrinės gervės“ apdovanojimus už geriausius vaidmenis.

Taigi vaidmenys ir atlikėjai: daktaras – Tadas Gryn / Leonardas Pobedonoscevas, Laura – Rimantė Valiukaitė, Rapolas – Zigmantas Baranauskas / Marius Repšys, Marija – Gabija Jaraminaitė-Ryškuvienė / Toma Vaškevičiūtė, vyriškis – Balys Latėnas / Ramūnas Šimukauskas.

Aktorius L.Pobedonoscevas-Leo po metų klajonių Azijoje grįžo į Lietuvą, prisijungė prie šio spektaklio ir jame atlieka pagrindinį daktaro vaidmenį. Leo neslepia, kad viena svarbiausių priežasčių grįžti į Lietuvą buvo mėgstamas darbas ir noras priminti apie save, kartu – derinti grįžimo į Balį idėjas su darbu čia. Vos jam grįžus, prasidėjo filmavimai, spektaklių, renginių karštymetis…

Tarsi smagios pinklės

Spektaklyje „Amnezija už 400 000 eurų“ pagrindinio herojaus žmoną vaidinanti aktorė G.Jaraminaitė-Ryškuvienė šį kartą itin paslaptinga. Paklausta, koks yra jos naujausias vaidmuo, ji tik nusišypso ir užsimena: „Jei apie jį papasakočiau, tuomet išduočiau visą spektaklio intrigą. Nebeliktų priežasties, kodėl jį reikėtų eiti žiūrėti.“

„Kitokio teatro“ kolektyvo sukurtoje detektyvinėje komedijoje vaidinanti patyrusi scenos vilkė pasakojo, jog spektaklis – tarsi smagios pinklės, kurių žiūrovai negali perprasti iki pat pastatymo pabaigos.

Pasak G.Jaraminaitės-Ryškuvienės, jai šįkart yra atradimas ne tik žanras, bet ir kolektyvas, su kuriuo tenka dirbti. „Anksčiau esu vaidinusi tik su R.Valiukaite. Tad komanda man nauja ir įdomi. Visi – savosios srities meistrai. Visi – įdomūs. Kiekvienas naujas sutiktas žmogus yra savita patirtis bei reikalingos pamokos“, – įsitikinusi pašnekovė.

Aktorė tikina vidumi turtėjanti ir gaudama skirtingus vaidmenis vis kitokio žanro spektakliuose. Ilgai vaidinant dramoje, anot jos, ima norėtis atsiskleisti komedijoje. O jei humoro scenoje būna per daug, dauguma aktorių ima svajoti apie vaidmenį daug vidinių išgyvenimų galinčiame sukelti pastatyme.

Pabaiga bus netikėta

Apie ką spektaklis „Amnezija už 400 000 eurų“? Vienas po kito pas daktarą ima lankytis vis keistesni pacientai, o tuomet pradeda dėtis neįtikėtinai keisti dalykai. Netrukus gydytojas rimtai puola į neviltį, baiminasi, ar tik pats nebus apsikrėtęs skleroze, o kaip komplikaciją gavęs dar ir haliucinacijas?!. Rapolas gydytojui teigia turintis vieną žmoną, tačiau greitai išaiškėja, kad jis turi dar vieną sutuoktinę, ir abi jos pradeda atakuoti gydytoją, net ima reikalauti, kad vyrui patvirtintų diagnozę: „Ligonis neveiksnus.” Tačiau, kam to reikia? Ir dar abiems vienu metu!

„Būna ir blogesnių. Aš kartoju sau tai šimtą kartų per dieną. Būna blogesnių. Būna blogesnių. Visos moterys sau turi tai kartoti. Būna blogesnių”, – apie Rapolą gydytojui pasakos jo žmona. Netikėtai Rapolas tiek privirs košės, kad pareikš: „O kuo kalėjimas blogiau už šitą pilką, kasdienišką, žeminantį gyvenimą; gyvenimą be rizikos, be kibirkšties, be aštrumo, be prieskonių, be pinigų?..“

Pamažu gydytojo kabinete įtampos lygis padidės iki absoliutaus maksimumo, Rapolas nuolat neprisimins net savo vardo, ves gydytoją iš kantrybės, o tada pradės atakuoti dar sunkesni atvejai, kol taps nebeaišku – išprotėjo visi ligoniai, o gal tik vienas daktaras? Tikra painiava! Netrukus įtampa peržengs padorumo ribas, ir neapsikentęs medikas griebsis velnio lašų.

Galiausiai išaiškėja, kur čia šuo pakastas: pacientų diagnozė – visai kita. Kaip klostysis ši detektyvu, proto užtemimu, laviruojančiu ties pamišimo riba, melu ir žmogiškomis dramomis apipinta istorija? Pabaiga bus netikėta, trenks kaip perkūnas iš giedro dangaus, žada spektaklio kūrėjai.

Premjerinį „Kitokio teatro“ spektaklį „Amnezija už 400 000 eurų“ bus galima pamatyti vasario 1 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juz

juz portretas
Kvailas teatro pavadinimas. Kiekvienas teatras yra kitoks, lyginant su kažkuo. O jeigu jis vienas, tai viso labo "toks". Labai dažnai madingi pavadinimai nebūna nei išradingi, nei išmintingi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių