Kas sutekėjo į knygą

  • Teksto dydis:

Lapkričio 18 d. 17 val. Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) bus pristatyta folkloristo, ilgamečio folkloro ansamblio „Alka“ dalyvio Gedimino Macijausko eilėraščių knyga „Tekėjimas“.

Pristatyme dalyvaus Ievos Simonaitytės literatūrinės premijos laureatė, poetė Daiva Molytė-Lukauskienė, Neolė Jucienė, Auksė Naujokienė, Vilhelmina Paniuškienė.

Savo išleistos pirmosios eilėraščių knygos autorius kuklus ‒ neprisistatantis nei kaip rašytojas ar poetas, tačiau jo užrašytas palyginimas liudija apie lietuvišką, lyrišką sielą: „Kai netikėtai trenkia į medį žaibas, dažniausiai jis sveikas nelieka: jam trūksta žievė, skyla per pusę ar jis lūžta ir ima tekėti sula. Trenkė  man ne žaibas, iš pasalų užklupo sunki liga. Niekas nelūžo, tik viduje tarsi kažkas plyšo ar skilo ir ėmė tekėti ne sula, bet gal kas panašaus į poeziją ar į viešą išpažintį šešiomis temomis. Pradžioje išsigandau, nežinojau ką su tuo, kas iš tavęs išteka, daryti, bet prisiminiau, kad šiek tiek moku rašyti...“ Taip ir sutekėjo eilėraščiai į knygą „Tekėjimas“. Poetė D.Molytė-Lukauskienė G.Macijausko eilėraščiuose įžvelgia pozityvų žvilgsnį į pasaulį, o viskas, kas aprašoma, yra jautriai patirta, išgyventa ir detaliai, net smulkmeniškai aprašyta ‒ tarsi miniatiūrinės istorijos.

Klaipėdos etnokultūros centras kviečia trečiadienio vakarą pasiklausyti G.Macijausko kurtų miniatiūrinių istorijų iš poezijos knygos „Tekėjimas“. Įėjimas – laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių