Juodkrantėje varžysis jaunieji vokalistai

  • Teksto dydis:

Birželio 20–22 dienomis Juodkrantės Liudviko Rėzos kultūros centro vasaros estradoje vyks tarptautinis jaunųjų vokalistų festivalis-konkursas „Baltic voice 2018“.

Tai jau šeštoji tradicine tampanti vaikų ir jaunimo muzikos šventė: per penkerius metus šio festivalio-konkurso scenoje pasirodė apie 700 jaunųjų atlikėjų iš įvairių pasaulio šalių – Albanijos, Armėnijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Bulgarijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Gruzijos, JAV, Latvijos, Lietuvos, Maltos, Rusijos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos ir Ukrainos.

Be didelio būrio lietuvių, „Baltic voice 2018“ laukia apie 200 atlikėjų nuo 6 iki 27 metų iš Armėnijos, Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Maltos, Rusijos ir Ukrainos.

Šio festivalio-konkurso dalyviai, kaip ir ankstesniais metais, varžysis solistų, džiazo vokalistų bei ansamblių kategorijose – konkursantai per pirmąsias dvi renginio dienas turės atlikti po vieną dainą, o trečiąją dieną vyks laureatų apdovanojimai ir koncertas.

Šiemet jaunuosius atlikėjus vertins aštuonių asmenų komisija, kurioje dirbs vokalo mokytojai, dainininkai, kompozitoriai, muzikos vadybininkai, analogiškų konkursų organizatoriai ir vadovai iš įvairių šalių. Konkurso didieji prizai jau yra iškeliavę į Armėniją, Azerbaidžaną, Didžiąją Britaniją, Maltą, Ukrainą, vienas atiteko ir Lietuvos atlikėjai. Kiekvienais metais įteikiamas ir Neringos miesto mero įsteigtas prizas.

Festivalį-konkursą „Baltic voice“ organizuoja Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centras, Juodkrantės L.Rėzos kultūros centras bei visuomeninė organizacija „Lietučiukės“ iš Mažeikių.

Jau šeštus metus festivalyje-konkurse „Baltic voice“ jaunieji talentai puoselėja dainavimo žanrą, tobulina savo įgūdžius ir skleidžia žinią apie jaunimo polėkius bei siekius, žengiant meno, muzikos platybės keliu.

„Savo renginiu siekiame sukviesti vaikus ir jaunimą iš visų šalių, suteikti jiems galimybę pasidalyti pasiekimais muzikoje, parodyti savo talentus, susipažinti su įvairių tautų muzikine kultūra ir įrodyti, kad menas yra jėga, jungianti tautas peržengiant visas sienas. Festivalio koncertai – nemokami, tad laukiame visų, neabejingų muzikai ir naujiems atradimams. Pasirenkite ir staigmenoms“, – intrigavo festivalio-konkurso „Baltic voice“ vadovas Augustas Petkus.

Festivalio-konkurso „Baltic voice 2018“ programa

Birželio 20 d. 12 val. – festivalio-konkurso atidarymas ir pirmos dainos konkursas.

Birželio 21 d. 12 val. – festivalio-konkurso antros dainos konkursas.

Birželio 22 d. 19 val. – laureatų didysis koncertas, apdovanojimai, festivalio uždarymas.

„Baltic voice 2018“ vyks Juodkrantės L.Rėzos kultūros centro vasaros estradoje (L.Rėzos g. 54C). Į visus festivalio-konkurso renginius įėjimas – laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių