J. Mayer į Klaipėdą atskrido sraigtasparniu

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakarą į uostamiestį atvyko vienas iš pagrindinių jau penktadienį startuosiančio 22-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio svečių – „Būgnų dievas“ Jojo Mayer. Pasaulinį pripažinimą susilaukęs būgnininkas į Klaipėdą iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto buvo atskraidintas bendrovės „Amberton Air“ sraigtasparniu.

„Į Klaipėdą sugrįžtu jau trečia kartą bei tikrai su malonumu prisimenu savo ankstesnius pasirodymus Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje. Išties, tai unikalią dvasią turintis bei išskirtinė publiką suburiantis festivalis“,- viešbučio „Amberton“ Klaipėdoje sraigtasparnių aikštelėje ketvirtadienį teigė J. Mayer.

„Ekperimentų karalius“, „Uraganinis būgnininkas“ ar „Būgnų dievas“ – tai tik keli iš daugelio pasaulinio pripažinimo susilaukusiam būgnininkui Jojo Mayer žiūrovų ir kritikų išsakytų epitetų. Apie Jojo Mayer daug ką pasako tai, kad šis Šveicarijoje gimęs muzikantas pirmuosius būgnus gavo būdamas vos dvejų metų, trejų jis jau koncertavo Honkonge, o būdamas 18-os pradėjo intensyvias gastroles po Europą. Iki šių dienų Jojo spėjo išleisti visą eilę išskirtinių albumų, surengti koncertinius turus JAV, Europoje, Tolimuosiuose Rytuose, Australijoje ir Afrikoje, sudalyvauti daugelyje prestižinių pasaulio džiazo festivalių. 2014-aisiais jis buvo įvardintas vienu iš penkiasdešimties geriausių visų laikų pasaulio būgnininkų.

Šiemet festivalio scenoje J. Mayer pristatys savo programą „Buddy Rich Tribute“ bei pasirodys kartu su vienus geriausius, išraiškingiausius ir aktyviausius Vakarų Lietuvos džiazo muzikantus suvienijusiu Klaipėdos džiazo orkestru, gerai žinomu jau daugeliui uostamiesčio džiazo gerbėjų.

J. Mayer į Klaipėdą atskrido „Amberton Air“ sraigtasparniu H120, kuris yra lengvųjų „AIRBUS Helicopters“ orlaivių šeimos narys. Jis pasižymi išskirtiniu komforto lygiu, galimybe stebėti panoraminius vaizdus iš orlaivio kabinos, nepaprastai tyliu veikimu, patikimumu, greičiu ir saugumu. Jo naudojimo patirtis yra ilga ir sėkminga komerciniais, privačiais ar net kariniais tikslais daugiau nei 50-yje pasaulio šalių. Šiai minutei yra pagaminta šimtai šio sraigtasparnio vienetų, kurie bendrai ore išbuvo jau virš 1,5 milijono valandų. Karinę šio orlaivio versiją jau daugiau nei dešimtmetį naudoja Lietuvos pasienio apsaugos tarnyba. O nuo šiol Lietuvoje jau ir pasaulinio lygio pramoga - apžvalginiai skrydžiai moderniu bendrovės „Amberton Air“ AIRBUS sraigtasparniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lorenas

Lorenas portretas
Kodėl dauguma Lietuvių tik sissies. Džiaukitės kad kažkas kažką daro , organizuoja dėl visuomenės. O dabar sugebat tik gulėt lovoj ir purvą svaidyti ant žmonių kurie stengiasi ir kažką dar daro. Tiksliau ne kažką o grandijozinius renginius. Nepavydekit kad jie sugeba daugiau nei gulėti ir dejuoti. Ačiū festivalio organizatoriams ir stiprybės jums

Brabo

Brabo portretas
Butu puiku, jei jus maziau urgztumet, o daugiau dirbtumet. Mero zmona veikli moteris.

:(

:( portretas
Butu puiku jei merui visi renginiai taip rupetu kaip viskas kas susije su dziazu :(
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių