Įspūdingiausiai dešimtmečio operai Klaipėdoje – verslo parama

  • Teksto dydis:

Penktadienį ir šeštadienį Palangos koncertų salėje skambės Giacomo Puccini opera „Bohema“. Prieš 10-metį Dalios Ibelhauptaitės režisuota „Bohema“ pajūryje atgims su naujais talentais ir ryškiausiomis scenos žvaigždėmis. Spektaklį į šiuos kraštus atvedė naują gyvenimo ir kokybės puslapį verčiantis Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras. „Bohema“ jis pristato 2016-ųjų festivalį „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“.

Opera išsiskiria ne tik įspūdinga, jaudinančia muzika, bet ir kino aktoriams prilygstančiais solistais, Juozo Statkevičiaus sukurtais antikvariniais 1950-ųjų audinių kostiumais, neįtikėtinai paveikiai Paryžių scenoje atkuriančia dailininko Dicko Birdo scenografija. Pagrindinius vaidmenis spektaklyje atliks naujosios kartos operos žvaigždės Merūnas Vitulskis, Viktorija Miškūnaitė, Mindaugas Rojus, Aistė Pilibavičiūtė ir kiti.

Didžiulės apimties spektaklis yra brangiausias pastatymas Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre per pastarąjį dešimtmetį. Pasak teatro vadovo Jono Sakalausko, jis taip ir galėjo likti gražia idėja, jei ne verslo parama: „Bohemos“ pastatymo pajūryje pagrindinė rėmėja – akcinė bendrovė „Klaipėdos nafta“.

„Be rėmėjų ir partnerių teatras negalėtų atskleisti visų savo galimybių“, – įsitikinęs J.Sakalauskas. – Esame dėkingi visoms įmonėms, parodžiusioms geranoriškumą. Prisidėdamos prie šio pastatymo, jos parodė pavyzdį ir kitoms verslo bendrovėms. Iš tiesų verslas ir menas turėtų būti greta, o parama kultūrai – tapti norma.“

Verslo ir kultūros bendradarbiavimas Klaipėdoje turi gilias istorines tradicijas: pirmasis teatras mieste buvo pastatytas būtent pirklių pastangomis. Tad uostamiesčio Muzikinio teatro siekis užmegzti glaudžius santykius su verslu, anot J.Sakalausko, yra ir šios tradicijos tąsa, ir sekimas šiuolaikinių pasaulio teatrų patirtimi.

„Klaipėdos nafta“ savo socialinės atsakomybės strategijoje teikia didžiulę reikšmę kultūrinių vertybių puoselėjimui, todėl bendradarbiavimas su Klaipėdos valstybiniu muzikiniu teatru tęsiasi jau ne vienerius metus. Teatrinė veikla uostamiestyje turi gilias tradicijas, o naujos iniciatyvos, užgimstantys projektai, skirtingų miestų teatrinės bendruomenės sąveika yra puikus pavyzdys, kad uostamiesčio kultūrinis gyvenimas auga, ir mūsų bendrovė nori būti šio gražaus virsmo dalimi“, – sakė akcinės bendrovė „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

„Klaipėdos nafta“ jau daugiau kaip 10-metį remia solidžiausius Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatymus. J.Sakalausko teigimu, remiantis „Bohemos“ patirtimi, ateityje bus ieškoma ne vien teatro rėmėjų, bet ir norinčiųjų paremti konkrečius kultūros projektus.

„Visada maniau, kad Klaipėda turi be galo didelį potencialą. Tačiau norėdami auginti miestą, jo kultūrą, turime laikytis drauge. Tai ypač svarbu Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui, ilgai ir kantriai laukiančiam savo naujų namų“, – kalbėjo teatro vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Yla

Yla portretas
Baisiau nebūna. Nesveika.

talentinga, bet

talentinga, bet portretas
labai akiplėšiško būdo. Vis prisimenu Euroviziją, sugadino renginį savo bjauriais komentarais, žemino kitą talentingą moterį viešai.. Ir jokie ypatingi talentai nepateisina tokio elgesio.

Klaipėdys

Klaipėdys portretas
Verslas remia teatro spektaklį į kurį bilietai kainuos virš 20 eu ir juos įpirks tik kiti verslininkai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių