I. Narkutė: širdis – raumuo, kurį kartais reikia pramankštinti

  • Teksto dydis:

Dainininkė Ieva Narkutė sekmadienį 17 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36) surengs savo naujo albumo „Švelnesnis žvėris“ pristatymo koncertą.

Albumas „Švelnesnis žvėris" yra naujų dainų, parašytų per pastaruosius pusantrų metų, rinkinys.

„Jame atsispindi ryškiausi mano išgyvenimai. Dainos – tematiškai panašios. Daug – apie išsiskyrimus, atsisveikinimus ir bandymą su tuo susitaikyt. Po išsiskyrimų ateina ir tyla, savo prioritetų perkainojimo metas. Metas, kai reikia iš naujo susidėlioti save, savo pasaulį”, – sakė dainininkė.

Talentinga dainų autorė ir atlikėja neslepia, kad daugelį jos naujojo albumo dainų pagimdė skaudi gyvenimo patirtis – skyrybos su mylimu žmogumi. Tačiau albumas nėra liūdnas.

„Jame daug daugiau, nei vien tik liūdesys. Yra ir kitų tamsių emocijų, tačiau visada stengiuosi parodyti, kad už visų jų tvirtai stovi stiprus žmogus. Turintis didelę širdį ir galintis atsigauti, kad ir kas gyvenime benutiktų”, – tvirtino I.Narkutė.

„Širdis juk iš tiesų yra raumuo. Ją, kaip ir kitus mūsų kūno raumenis, reikia kartais pramankštinti. Kai ją mankštiname, mes, kaip tie laukiniai žvėrys, daromės stipresni. Kai ją mums sudaužo, nelieka nieko kito, kaip tik atsisukti į savo instinktus, į savo pačią esmę, į tai, ko buvome atsisakę dėl kitų. Iš naujo prisijaukinti savo tylą, susitaikyti su ja ir susibūti, nes galų gale tik tiek mes teturime”, – poetiškai ir šiek tiek ironiškai apie naujose dainose išreikštus jausmus kalbėjo Ieva.

Albume „Švelnesnis žvėris” – 11 kūrinių. „Gerai gerai” ir „Kaip taip gali būt?” – jau žinomi ir įvertinti dainininkės gerbėjų. Likusieji dar laukia savo vietos klausytojų fonotekose.

„Albumas skiriamas švelniems žvėrims – man ir tau, kurie kiekvieną dieną būna ir švelnūs, ir žvėriški”, – sakė dainininkė.

Autorinės dainos atlikėja I.Narkutė visos Lietuvos dėmesį į save atkreipė 2010-aisiais, kai jos dainą „Raudoni vakarai” savo pasirodymui pasirinko Rusijos šokių ant ledo TV šou dalyvavę čiuožėjas P.Vanagas ir aktorė A.Ditkovskytė. Patriotiška daina akimirksniu užkariavo lietuvių širdis, nors  tuo metu dauguma neturėjo nė menkiausio supratimo, kas toji mergina, kuri ne tik atlieka, bet ir sukūrė šią dainą.  Po metų „Raudonus vakarus” savo tituline daina pasirinko filmo „Tada Blinda. Pradžia” kūrėjai. Filmui sulaukus milžiniško pasisekimo, Lietuvoje beveik nebeliko žmonių, negirdėjusių „Raudonų vakarų”.  Prieš metus pasirodęs debiutinis I.Narkutės albumas „Vienas” buvo puikus įrodymas, kad ji nėra vieno hito žvaigždutė. Antrasis albumas „Švelnesnis žvėris” tik dar kartą patvirtina, kad I.Narkutė – viena talentingiausių jaunosios kartos dainų autorių bei atlikėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių