Į Klaipėdą užsuks Japonijos kino festivalis

  • Teksto dydis:

Japonijos ambasada Lietuvoje kartu su Japonijos fondu visus kviečia į jau tradicija tapusį Japonijos kino festivalį. Šiemet 17-ąjį kartą organizuojama kino šventė yra išskirtinė, nuo kovo pabaigos ji jau sklinda po įvairius Lietuvos miestus ir šį penktadienį atkeliaus į uostamiestį.

Pristatyme – svečiai

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J.Janonio g. 9) festivalis suteiks galimybę pamatyti tris japonų filmus: 14 val. – režisieriaus Asaharos Juzo „Virtuvės samurajai“ (2013 m., 121 min.), 16.30 val. – „Romos termos“ (2012 m., 108 min.), sukurtas režisieriaus Hideki Takeuči, ir 18.45 val. – režisieriaus Toru Kamei drama „Mamešiba“ (2009 m., 106 min.).

Festivalio pristatyme 14 val. dalyvaus Japonijos atstovybės Lietuvoje darbuotojai: diplomatas, antrasis sekretorius p. Takahiro Hara, Japonijos informacijos ir kultūros centro atstovė Rita Anusevičienė, svečiams talkins klaipėdietė japonų kalbos žinovė Lina Itagaki.

Leis geriau pažinti

Klaipėdoje bus parodyti skirtingų žanrų filmai, leisiantys geriau pažinti tolimąją Japoniją.

Šios kino juostos perteikia ypatingas šeimos akimirkas bei tarpusavio santykius, nukelia į istorinius samurajų ir net į senovės Romos laikus, atskleidžia šių dienų visuomenėje vyraujančias baimes ir stereotipus, mėgina pažvelgti į atsiskyrėliško gyvenimo keliamus iššūkius, leidžia pasimėgauti Japonijos kraštovaizdžiu ir susipažinti su lietuviams kiek neįprastomis japonų tradicijomis.

Komedija pagal komiksus

Šio festivalio repertuare, ko gero, vienas geriausiai japonams žinomų filmų – komedija „Romos termos“, sukurta režisieriaus H.Takeuči pagal itin populiarios japonų manga komiksų kūrėjos Mari Jamazaki to paties pavadinimo mangą.

Filmas vaizduoja senovės Romą, kai pirčių architektas Liucijus (akt. Hiroši Abe) netyčia nusikelia į ateitį ir atsiduria šių laikų japoniškoje pirtyje. Liucijus keliauja laiku ir, pritaikydamas japoniškus kultūros elementus, Romoje netrukus tampa žymiu pirčių ekspertu.

Nuotaikingas filmas ir pagrindinio herojaus patiriami nuotykiai nesunkiai užkariauja tiek jaunų, tiek vyresnių kino žiūrovų simpatijas.

Apie virtuvės samurajus

Į Edo periodo samurajų laikus nukeliantis režisieriaus A.Juzo istorinis filmas „Virtuvės samurajai“ pristato kiek netikėtą samurajų klano gyvenimo pusę.

Tai istorija apie vieną samurajų giminę, padėjusią pamatus vadinamiems „virtuvės samurajams“, kurių užduotis – tiekti patiekalus vietiniam valdovui. Šios giminės lyderio sūnus ir įpėdinis Jasunobu (akt. Kengo Kora) nėra linkęs gaminti maistą ir mieliau renkasi kardus nei virtuvės įrankius. Tokį jo nusistatymą bando pakeisti naujoji žmona Haru (akt. Aya Ueto), be galo užsispyrusi, tačiau gerais maisto gaminimo įgūdžiais pasižyminti virtuvės meistrė.

Į platųjį pasaulį

Režisieriaus T.Kamei drama „Mamešiba“ subūrė nemažai pasižymėjusių japonų televizijos serialų bei kino aktorių, iš kurių pagrindinis – Džiro Sato – atlieka itin įsimintiną ir nekasdienišką vaidmenį.

Pagrindinis filmo herojus – vidutinio amžiaus vyras vardu Džiro (akt. D.Sato) gyvena su tėvais, neturi darbo, yra namisėda ir nemėgsta bendrauti su kitais. Po tėvo mirties Džiro motina pabėga ir palieka jam kelių mėnesių šuniuką vardu Ičiro bei keletą nuorodų, padėsiančių ją surasti. Džiro yra priverstas išeiti į platųjį pasaulį.

Visi festivalio filmai bus rodomi originalo kalba su lietuviškais ir angliškais subtitrais.

Filmų peržiūros – nemokamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot suskiai

Ot suskiai portretas
tokį rinktinį renginį užkišo į kažkokią kampo biblioteką.Kodėl ne pagrindinėje Simonaitytės konferencijų salėje?Kodėl taip prastai paplatinta ši informacija?Kodėl net šiame straipsnyje neparašyta diena, kada šis renginys vyks?Įdėjote straipsnį tą pačią dieną kai vyks renginys ir tikitės kad klaipėdiečiai ateis?JUS VYTI REIKIA VON UŽ TOKIUS DARBUS TAIP KAD KELIO NERSTUMĖT!Kokia nepagarba svečiams iš ambasados ir Klaipėdos visuomenei!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių