Į Klaipėdą atkeliauja Š. Saukos paroda

Neseniai sostinėje atidaryta ir didžiulio susidomėjimo sulaukusi garsaus siurrealisto Šarūno Saukos darbų paroda, kurioje eksponuojama per 100 kūrinių, netrukus pasieks ir uostamiestį.


 

Neseniai sostinėje atidaryta ir didžiulio susidomėjimo sulaukusi garsaus siurrealisto Šarūno Saukos darbų paroda, kurioje eksponuojama per 100 kūrinių, netrukus pasieks ir uostamiestį.

Tai patvirtino ir Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) direktorius Ignas Kazakevičius. Jo teigimu, išskirtinė paroda uostamiestyje bus eksponuojama nuo balandžio 1-osios.

„Be juokų“, – patikino I.Kazakevičius. Jo teigimu, didesnių organizacinių sunkumų kol kas nebuvo iškilę. Dauguma klausimų derinami su Nacionaline dailės galerija, pasidalijama darbais.

I.Kazakevičius pastebėjo, kad planuoti padeda ir tai, jog parodą kuruoja Monika Saukaitė, Š.Saukos dukra. Kartu su parodos architektu ji jau lankėsi uostamiestyje, įvertino parodos erdves.

„Kada Š.Saukos paroda buvo Klaipėdoje, jau nebepamenu. Aname amžiuje. Personalinė yra buvusi, tačiau labai seniai“, – teigė KKKC direktorius.

Pašnekovas pabrėžė, kad siurrealisto paroda įdomi tuo, kad joje darbai sugrupuoti ne chronologine tvarka, bet pagal temas iš įvairių laikotarpių.

„Svarbus ir kitas aspektas – nereikia važiuoti į Vilnių“, – neslėpė I.Kazakevičius.

Kol kas dar tiksliai nežinoma, tačiau viliamasi, kad parodos atidaryme dalyvaus ir pats Š.Sauka.

Ruošiantis parodai, planuojama pasitelkti didesnes apsaugos pajėgas, dirbs daugiau salių prižiūrėtojų, gidų, kurie ves ekskursijas, pristatys parodą, atsakys į lankytojams kylančius klausimus. Š.Saukos parodai prireiks visų Parodų rūmų erdvių.

Ir tai dar ne viskas. Siurrealisto parodą pakeis pasaulinės įžymybės darbai – nuo gegužės vidurio, planuojama, klaipėdiečiai turės galimybę išvysti Salvadoro Dali kūrinius.

„Grafiką dar tiksliname, bet tai turėtų būti gegužės 18 d. Baigsis Sauka, startuos Dali“, – teigė KKKC vadovas.

S.Dali parodoje „Dieviškoji komedija“ bus eksponuojama 100 jo kūrinių ciklas pagal Dantės Aligjerio to paties pavadinimo kūrinį. Parodoje bus galima susipažinti su procesu, kaip meistrai spausdavo S.Dali piešinius ant grafikos lakštų. Paroda veiks pusantro mėnesio – iki liepos pradžios.

„S.Dali darbai jau ne pirmą kartą demonstruojami Lietuvoje, jo parodų jau yra buvę, todėl, manau, kad tai paskutinis kartas apskritai“, – pastebėjo I.Kazakevičius.

Kaip minėta, į šiuo metu Vilniuje eksponuojamą Š.Saukos parodą žmonės traukia būriais, anšlagu virto ir prieš kurį laiką uostamiestyje rodyta S.Dali darbų paroda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebetojas

Stebetojas portretas
Merdėjanti dailininkų sąjunga neorganizuoja jokios rimtos parodos. Tai džiaugiuosi, kad pamatysime Š. Saukos tapybą.... Atgaiva bus.

VIVAT

VIVAT portretas
Tiems,kam dailininko darbai asocijuojasi su kažkokiomis psichikos ligomis,labai tinka toks šūkis-VIVAT la STUPIDO CRETINO

toki vaizdai

toki vaizdai portretas
kamuoja psichinius ligonius
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių