Holivudo aktorė vaidins Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Populiarių serialų aktorė iš Holivudo Kimleigh Smith europinei savo spektaklio premjerai pasirinko Lietuvą. Tarptautinės moters dienos proga Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje ji parodys savo monospektaklį „T-o-t-a-l-l-y!“

„T-o-t-a-l-l-y!“ – autobiografinė komedija apie tai, kaip išprievartauta ir visai palūžusi moteris išmoksta vėl pamilti gyvenimą ir save. Komediją atlieka pati pjesės autorė K.Smith iš JAV.

Nors šiuo metu K.Smith skaito paskaitas žymiausiuose JAV universitetuose, vaidina populiariausiuose Holivudo serialuose „Mentalistas”, „Ligoninės priimamasis”, „Kaulai”, „Įstatymas ir tvarka: Los Andželas” ir kituose, o sausį pasaulio kino teatruose pasirodė vaidybinis filmas „Atradimas”, kuriame ji nusifilmavo kartu su Robertu Redfordu, gyvenimas ją taip lepino toli gražu ne visada. Pirmaisiais studijų metais 17-metė universiteto futbolo komandos palaikymo šokėja K.Smith buvo išprievartauta trijų futbolo žaidėjų ir daug metų dėl to kentė gėdą, buvo kamuojama depresijos. Bet nepaisant visų gyvenime patirtų traumų ir sunkumų, ši drąsi jauna moteris sugebėjo rasti savyje jėgų atsitiesti, išmokti vėl būti laiminga ir tapti įkvėpimo šaltiniu daugybei gyvenimo palaužtų žmonių.

Monospektaklyje „T-o-t-a-l-l-y!“ K.Smith laužo visus su išprievartavimu susijusius tabu, nebijo būti begėdiškai atvira ir trykšte trykšta taikliu šiltu humoru. Pasak savaitraščio „La Weekly” kultūros apžvalgininko Steveno Leigho Morriso, K.Smith „neturi jokio gėdos jausmo, ir ji nusipelnė šios teisės. Jos pasirodyme nėra nė lašelio gailesčio sau, vien tik superherojiškas ryžtas”.

„T-o-t-a-l-l-y!“ pripažintas geriausiu teatrų festivalio „Hollywood Fringe” spektakliu, „Washington Post” redakcija jį išrinko geriausiu festivalyje „Capital Fringe”, o „Wall Street Journal” šią komediją paskelbė labiausiai rekomenduojamu festivalio „Fringe New York” pasirodymu.

K.Smith turas po Lietuvą bus tarptautinė „T-o-t-a-l-l-y!“ premjera – Europoje šis spektaklis rodomas pirmą kartą.

Klaipėdoje jį bus galima pamatyti kovo 9 d. 18 val. Kultūros fabrike. Bilietus platina „Tiketa.lt“. Monospektaklis bus rodomas su lietuviškais subtitrais. Po jo žiūrovų lauks susitikimas ir diskusija su autore, aktore ir lektore K.Smith. Ji pasidalys mintimis apie individualų kūrybiškumą, savęs tobulinimą ir kelią į sėkmę.

K.Smit viešnagė Lietuvoje organizuojama gavus Baltijos ir Amerikos laisvės fondo (BAFF) finansavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių