Gimnazijoje – sveikatingumo maratonas

Daugiau nei pusmetį "Varpo" gimnazijoje mokiniai ir mokytojai, dalyvaudami miesto "Sveikiausios klasės" konkurse, rengė daugybę sveikatinimo renginių bei dalyvavo projektuose. Mokiniai noriai įsitraukė į šią švietėjišką veiklą.

Tapo nugalėtojais

"Sveikiausios klasės" konkursą organizavo Klaipėdos miesto savivaldybės bendruomenės Sveikatos taryba, savivaldybės administracijos Socialinio departamento Sveikatos apsaugos skyrius ir Visuomenės sveikatos biuras.

Konkursas paskelbtas siekiant populiarinti sveiką gyvenseną, fizinį aktyvumą, tinkamą mitybą bei nepakantumą žalingiems įpročiams. Konkurso šūkis – "Sportuok ir valgyk su saiku – užaugsi tu sveiku vaiku".
2013 m. gruodžio mėnesį penki klasės atstovai ir auklėtoja Virginija Jakimavičienė vyko į Ievos Simonaitytės bibliotekos posėdžių salę, į konkurso atidarymą. Ten pristatė savo motyvus, planus ir tikslus, taip pat pateikė sveikatinimo renginių metinį planą.

Gegužę surengtame konkurso finale klasė laimėjo pirmąją vietą ir buvo apdovanota piniginiu prizu. Nugalėtojai pažadėjo ir toliau aktyviai dalyvauti sveikos gyvensenos projektuose.

Aktyviai sportavo

Nelengva buvo laimėti pirmąją vietą, o ir renginių gimnazijoje buvo išties daug. Sausio mėnesį I b klasė lankėsi Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Klaipėdos skyriuje. Raudonojo Kryžiaus draugijos vadovė papasakojo apie organizacijos atsiradimą, jos veiklos tikslus ir siekius.

Sausį gimnazijoje vyko ir kitas sveikatinimo renginys – sporto varžytuvės tarp visų pirmų klasių. Gimnazijos pirmokai turėjo progą parodyti, kaip puikiai moka sportuoti, ir rungėsi vieni su kitais, dalyvaudami komandinėse estafečių varžybose.

Kad sveikame kūne būtų sveika siela, reikia keisti savo gyvenimo būdą, o žalingus įpročius – sveikais. Vadovaudamasi šiais principais, Ib klasė nutarė sukurti lankstinukus, propaguojančius sveiką gyvenseną, ir jais pasidalyti su savo mikrorajono gyventojais bei "Varpo" gimnazijos mokiniais.

Kovo mėnesį gimnazijoje vyko vienas iš įdomiausių renginių – šeimų krepšinio turnyras. Jame dalyvavo penkios šeimos. Smagu buvo žiūrėti, kaip tėvai ir vaikai kovoja dėl prizinės vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių