Gatvės teatrų festivalį dekoruos Klemencovai

Šiemet teatrų festivaliai Klaipėdoje veja vienas kitą. Savo dekoracijomis ketina nustebinti ir liepos pradžioje vyksiantis "Šermukšnis". Patrauklų ir intriguojamą vizualinį šio renginio identitetą kuria dailininkas Anatolijus Klemencovas su sūnumis.

Jau 19-as gatvės teatrų festivalis "Šermukšnis" šiemet vėl sugrįš su įvairiausių žanrų projektais: teatru ant vandens ir medžiuose, kaukių teatru, gatvės bufonada, vaidinimu su pirotechnika ir vaizdo instaliacijomis, naujuoju cirku, pantomima, spektakliais, kurių kūrėjais galės tapti ir patys žiūrovai.

Suprantama gatvės teatro kalba į žiūrovus prabils artistai iš Argentinos, Belgijos, Ispanijos, Lenkijos, Prancūzijos, Rusijos ir Vokietijos.

Festivalio įvaizdžiu rūpinasi žinomas uostamiesčio dailininkas A.Klemencovas ir jo sūnūs dizaineriai. "Šermukšnio" renginius dailininkas dekoruoja jau ne pirmą kartą.

"Pagrindinė šio festivalio idėja – kaukė, mimo veido išraiška. Juk gatvės teatras labai demokratiškas reiškinys, nes aktoriai išeina į gatves, jie intriguoja, bando užmegzti ryšį su žiūrovais. Susidaro labai graži kūrybinė aplinka tarp artistų ir žiūrovų, todėl taip ir bandėme išspręsti erdvės apipavidalinimą", – pasakojo A.Klemencovas.

Teatro aikštėje bus įrengta instaliacija, primenanti scenos uždangą. Jos dydis – įspūdingas, aukštis sieks 5 metrus, plotis – 3,5 metro. Šios uždangos kampuose kabos du – juodas ir baltas – oro burbulai, kurie sudarys įvaizdį, kad tarsi jie laiko pakėlę tą uždangą. Šalia jos galės vykti vaidinimai ir tai jai suteiks gyvasties.

"Norisi dar tobulinti šį sprendimą, kad suintriguotume klaipėdiečius ir miesto svečius. Manau, reikės sugalvoti dar kažkokių keistenybių. Tačiau renginio rūbas arba dekoras neturi užgožti aktorių, bet jis irgi yra labai svarbus. Reikia sukurti tokį festivalio įvaizdį, kad jis tiktų prie bet kokios trupės", – pabrėžė A.Klemencovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių