Gargžduose atgimė modernus kino teatras

Po dvejų metų pertraukos duris Gargžduose atvėrė rekonstruotas kino teatras „Minija“.

Prieš daugiau kaip pusšimtį metų Gargžduose pastatyto kino teatro likimą nulėmė miestelio gyventojai, nusprendę, kad kino teatras negali būti parduotas ar privatizuotas.

„Gargždų mieste buvo vykdoma apklausa  ir jaunoji karta pasisakė, kad šitas kino teatras būtų išsaugotas savo tiesioginei paskirčiai. Šie duomenys ir leido tarybai apsispręsti,kad kad kino teatrą reikia rekonstruoti“, – tikina Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas.

Po dvejus metus trukusios rekonstrukcijos kino teatras „Minija“ pasikeitė iš pagrindų. Gargždai – vienas iš nedaugelio mažų šalies miestelių turintis kino teatrą ir bene vienintelis – tokį modernų. Daugiau kaip pusšimčio vietų salėje – trys dešimtys vibruojančių kėdžių. Kelios kėdės neįgaliesiems. Sumontuota aparatūra leis rodyti ir 3D formato filmus. Ekranas padengtas specialia medžiaga, kuri leidžia rodyti itin geros kokybės vaizdą, o ekrano siena sugeria garsą.

Kino teatro rekonstrukcija kainavo beveik milijoną eurų. Finansavo Europos sąjungos fondai ir Klaipėdos rajono savivaldybė. Šiai teks finansuoti ir jo išlaikymą, nors kino teatro vadovai sako neabejojantys, kad sulauks gausių žiūrovų.

„Susidomėjimas – didelis. Buvo labai daug klausimų, kada jis pradės veikti, ir mes tikimės, kad žiūrovų turėsime, nes planuojame rodyti ir premjeras“, – žada Gargždų kultūros centro direktorė Birutė Oželienė.

Gargždų kino teatras, pirmųjų žiūrovų laukia jau šeštadienį. Teigiama, kad bilietai kainuos truputį pigiau nei Klaipėdos kino teatruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių