Fotografijos projektas „Kiti“ – Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Aštuntus metus iš eilės uostamiestyje pristatomo fotografijos projekto „Kiti“ pagrindinis tikslas – suvienyti fotografijos srityje dirbančius autorius, suteikti jiems galimybę prisistatyti parodinėje erdvėje ir tokiu būdu atkreipti dėmesį į jų kūrybą bei stimuliuoti įsiliejimą į jau susiformavusį Lietuvos fotografijos meninį lauką.

Kita vertus, projektu siekiama išprovokuoti diskusiją apie šiuolaikinės fotografijos sampratą, atkreipiant dėmesį į ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių fotografijos tendencijas.

Projekto "Kiti 8" tikslas išlieka toks pat – jis ir toliau Klaipėdos publikai pristato naujus vardus bei nematytus Lietuvoje autorių kūrinius. Šiais metais parodoje dalyvauja trys užsienio fotomenininkai: Anastasia Soboleva (Rusija), Christopher Nunn (Didžioji Britanija) ir Evita Goze (Latvija).  Jaunieji kūrėjai pristato tris fotografijos projektus nagrinėjančius konflikto temą.

Evita Goze (Latvija) pristato projektą „Sargyboje“ (On Guard) žvelgianti į vyriškumo sąsajas su kariuomene ir smurtu.

Christopher Nunn (Didžioji Britanija) pristato projektą „Šventas Vanduo“ (Holy Water), kuris dokumentuoja kasdienį, karo nualintos, Ukrainos žmonių gyvenimą.

Anastasia Soboleva (Rusija) pristato projektą „Perplėšta Linija“ (Tear Line) žvelgianti į Pietų Osetijos ir Gruzijos konfliktą.

Projekto "Kiti 8" parodos atidarymas rugpjūčio 18 d., 18 val. KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda).

Paroda veiks iki 2017 m. rugsėjo 10 d.

Parodos kuratorius: Paulius Butkus

Projektą organizuoja Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyrius.

Projektą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba, Klaipėdos miesto savivaldybė. Partneris – Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių