Festivalyje „Atvira jūra“ – žymaus italų kolekcininko paveikslai

Palangoje prasidėjo trečiasis meno ir klasikinės muzikos festivalis „Atvira jūra“, sujungęs Lietuvą, Italiją ir Rusiją.

Prieš trejus metus prasidėjęs nuo vienos grupės koncerto dabar festivalis išaugo į tarptautinį ir šiemet sujungė menininkus iš trijų šalių.

„Festivalis jungia skirtingas šalis, turinčias atvirą jūrą. Mes manome, kad būtent kultūrinis atvirumas yra labai svarbus šalims, kad pažintų viena kitą“, – sako vienas iš festivalio organizatorių Vitalijus Baranauskas.

Europos Sąjungos atstovybės Maskvoje vadovas Vygaudas Ušackas mano, kad labai svarbu, jog organizatoriai dabartinės geopolitinės situacijos akivaizdoje nepabūgo rengti šio festivalio: „[Dabar yra] giliausia politinė krizė tarp Europos Sąjungos ir Rusijos, kuri vyksta dėl situacijos Ukrainoje, tačiau labai svarbu, kad rengėjai nepabūgo ir nesuabejojo surengti šį festivalį. Kadangi po krizės gyvenimas ir mūsų santykiai tęsis. Būtina išlaikyti žmogiškuosius saitus.“

Festivalis pradėtas viloje „Auska“ XVI–XVII amžiaus italų dailininkų parodos atidarymu. Joje – 15 religinės tematikos paveikslų iš privačios, žinomo italų kolekcininko George`o Barati galerijos Milane.

„Palangoje pamatyti tokios aukštos klasikos, vertingų menininkų kūrinius tai ne taip dažnai pasitaiko. Labai svarbu, kad šių kolekcijų savininkai sutinka tokius dalykus daryti. Tai suartina tautas“, – įsitikinęs festivalio globėjas Juozas Budraitis.

Po dviejų savaičių paroda iškeliaus į Vilnių. O kurorto svečiai galės mėgautis klasikinės muzikos koncertais. Jau ketvirtadienį garsus italų gitarų kvartetas klausytojus pakvies į Kurhauzą. O gitarų kvartetas iš Maskvos džiugins „Gintaro“ sanatorijos poilsiautojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių