E. Žičkus kviečia į Pilies džiazo festivalį

  • Teksto dydis:

Egzotika tikrai „veža“! Bet džiazas „veža“ labiau! Teigia žurnalistas Edvardas Žičkus, kviečiantis pirmąjį birželio savaitgalį visus atvykti į 23-iąjį Klaipėdos pilies džiazo festivalį.

O kad patvirtintų savo žodžius, E. Žičkus kvietimą vasaros pradžią pasitikti Lietuvos uostamiestyje, džiazo ritmu, įrašė egzotiškoje Šri Lankoje, iš kurios nenuilstantis keliautojas ir nuotykių ieškotojas į Lietuvą grįžo vos prieš kelias dienas.

Daugiau nei dviejų dešimtmečių istoriją skaičiuojantis tarptautinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis – tai išskirtinis, nemokamas, tūkstančius žiūrovų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio pritraukiantis uostamiesčio renginys, kasmet paskandinantis miestą nenuilstamame džiazo ritme.

 

Šių metų festivalio programoje – Till Bronner, Nina Attal, Janno Trump & Trump Conception, Dublino gospelo choras ir dar daug kitų pasaulinio lygio džiazo žvaigždžių.

XXIII Klaipėdos pilies džiazo festivalis, kaip ir dera prie jūros gimusiam bei augusiam festivaliui, ir vėl bus pagardintas plazdenančių burių prieskoniu. Mat pirmąjį šių metų birželio savaitgalį Lietuvos uostamiestis taps ne tik džiazo, bet ir burlaivių regatos „Baltic Sail“ uostu. 10 išskirtinių burlaivių – „Baltic Beauty“, „Bryza H“, „Antica“, „Ark“, „Baltic Star“, „Zia“ ir kt. – neabejotinai įkvėps jūrinės dvasios bei vasaros nuotaikos, o klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės ne tik jais grožėtis, bet ir juos aplankyti ar jais pasiplaukioti.

 

Klaipėdos pilies džiazo festivalis – gera muzika geriems žmonėms, po plazdenančiomis burėmis – birželio 1-3 dienomis Klaipėdos Kruizinių laivų terminale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių