„Brėmeno muzikantai“ sugrįžta į Klaipėdą su koncertine programa

  • Teksto dydis:

Nors Keistuolių teatro klasika ir vizitine kortele vadinamas spektaklis „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ po 13 sėkmingų metų scenoje užpernai buvo išimtas iš repertuaro, vis dėlto jo pagrindu atsiradusi muzikinė programa ir toliau gyvena nepriklausomą sceninį gyvenimą.

Aido Giniočio režisuoto spektaklio „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ istorija prasidėjo lygiai prieš 15 metų, 2002-ųjų balandį, kai šis pastatymas pirmą kartą buvo parodytas publikai. Sėkmė buvo tokia greita ir stulbinanti, kad netrukus buvo sukurtas vaidybinis filmas tuo pačiu pavadinimu.

Po trylikos metų scenoje ir bemaž 250 parodymų Keistuolių teatras 2015-aisiais su šiuo spektakliu atsisveikino. Tačiau tai, kad jo neliko teatro repertuare, neatšaldė publikos meilės ir prisirišimo prie pamėgtų šio spektaklio dainų, todėl ypatingomis progomis jos ir toliau skamba  koncertinėje „Brėmeno muzikantų“ programoje.

Viena tokių progų jau šį sekmadienį nusišypsos Klaipėdos publikai. Teatralizuotas tikro garso koncertas suaugusiesiems „Brėmeno muzikantai“ vyks balandžio 30 d., 18.30 val., Klaipėdos koncertų salėje.

Šioje programoje ne tik skamba dainos iš spektaklio „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“, bet jas ir atlieka šio spektaklio personažai, kuriami Ilonos Balsytės, A. Giniočio, Andriaus Kaniavos, Daliaus Skamarako, Aurimo Meliešiaus, Dariaus Auželio ir Sigito Mickio.

Scenoje skambėsiantys kūriniai – tai keistuolių lietuviškai perdainuoti ir Lietuvoje mintinai žinomi 7-8-ojo dešimtmečių pasaulinio roko šedevrai, nuspalvinti hipiška romantika ir prarastų laikų nostalgija.

Tačiau, pasak aktorės I. Balsytės, kadangi tai nėra spektaklis, o koncertinė programa, ji yra papildyta ir kitomis garsiausiomis Keistuolių teatro dainomis  bei specialiai parengtais koncertiniais numeriais. 

Bilietus į pasirodymą Klaipėdos koncertų salėje platina bilietai.lt. Nors koncertas numatytas sekmadienį, šis sekmadienis yra neeilinis, nes po jo išauš šventinė diena, Gegužės 1-oji. Tad mintys apie darbus  netrukdys mėgautis senais gerais šlageriais visiems suprantama kalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių