Bibliotekos metė iššūkį skaitytojams

  • Teksto dydis:

Šalies bibliotekos vakar pakvietė knygų mėgėjus priimti skaitymo iššūkį ir leistis į vasaros nuotykį. Žaismingos varžytuvės vyks iki rugpjūčio pabaigos.

Jose dalyvauti gali ne tik didžiųjų miestų, bet ir rajonų, miestelių bei kaimų gyventojai. Dalyviams paskatinti ir nugalėtojams apdovanoti numatyta per 300 specialių prizų, suvenyrų ir dovanėlių. „Skaitymo iššūkio“ eiga, rezultatais ir gražiausiomis akimirkomis dalijamasi „Facebook“ paskyroje „Vasara su knyga“.

Skaitymo iššūkis vyks 3 etapais, dėl nugalėtojų vardo rungtyniaus pavieniai skaitytojai ir bibliotekos. Iššūkiui pasiryžusieji registruojasi savo bibliotekose ir gauna lankstinukus su 10 skaitymo užduočių, kurios pritaikytos įvairaus amžiaus skaitytojams. Dalyvio tikslas – kuo greičiau atlikti visas užduotis. Pirmieji penki kiekvieno rajono ir miesto bibliotekos skaitytojai, sėkmingai įveikę iššūkį, žaidimo pabaigoje skelbiami nugalėtojais ir apdovanojami specialiais prizais.

Varžosi ir bibliotekos. Kiekviename regione nugalėtojomis bus išrinkta po tris bibliotekas, kurios subūrė daugiau dalyvių, kurių skaitytojai perskaitė daugiau knygų. Jos bus apdovanotos rugsėjo 8-ąją baigiamajame skaitymo festivalio renginyje Vilniuje.

Pasibaigus „Skaitymo iššūkiui“ ir suskaičiavus rezultatus, bus paskelbtas nugalėtojas tarp regionų.

„Skaitymo iššūkis“ organizuojamas siekiant puoselėti 2016-aisiais, Bibliotekų metais, vykdyto projekto „Vasara su knyga“ idėją. Iniciatyva siekiama skatinti visuomenės, ypač vaikų ir jaunimo susidomėjimą knygomis, dalytis informacija apie vertingą literatūrą bei propaguoti skaitymą kaip laisvalaikio pomėgį.

Kad skaitymas gali tapti patrauklia veikla, linksmu nuotykiu, žaidimu, rodo pernai Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos inicijuoto „Skaitymo iššūkio“ rezultatai: dalyvavo 43 regiono bibliotekos, skaitė 400 skaitytojų, perskaitytos 2 684 knygos, 160 dalyvių įveikė visas užduotis. Pasak organizatorių, ši akcija atkreipė visuomenės dėmesį, jos dalyviai „iš tikrųjų skaitė“ ir skatino kitus žmones įsijungti į žaidimą.

Šiauliečių geroji patirtis sudomino kitų šalies regionų skaitytojus, todėl nuspręsta pakartoti šią skaitymo skatinimo akciją visos šalies mastu. Šiemet „Skaitymo iššūkį“ organizuoja Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Vilniaus apskričių viešosios bibliotekos ir Lietuvos aklųjų biblioteka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių