Biblioteka intriguoja literatūriniu furšetu su edukologe

  • Teksto dydis:

Kitą savaitę Klaipėdoje vyks „Literatūrinis furšetas“, kuriame bus pristatomas Austėjos ir Gabrieliaus Landsbergių sudarytas literatūros meniu.

Trečius metus Klaipėdos apskrities viešoji I.Simonaitytės biblioteka organizuoja netradicinį renginį – „Literatūrinį furšetą“. Tai rekomendacijos, kokią literatūrą, kada ir prie kokio maisto turėtume skaityti. Sujungtos dvi skirtingos ir tarpusavyje atrodytų nederančios formos: maistas ir knygos. Renginio metu susirinkusiųjų laukia pokalbis, patarimai, rekomendacijos, ką ir kaip skaityti patiems ir savo vaikams, bei knygomis serviruotas stalas.

2013 m. „Literatūriniame furšete“ pristatyti europarlamentaro Leonido Donskio, rašytojų Rolando Rastausko ir Kęstučio Navako bei dainininko Marijono Mikutavičiaus sudaryti literatūros meniu. 2014 m. „Literatūrinis furšetas“ pristatė dviejų Lietuvoje žinomų atlikėjų šeimų – Jurgos Šeduikytės ir jos vyro Vido Bareikio bei Aistės Smilgevičiūtės ir jos vyro Roko Radzevičiaus literatūros meniu. Klaipėdoje gimęs „Literatūrinis furšetas“ aplankė Tauragę, Jurbarką, Gargždus, Šilalę bei Vilnių. Po metų pertraukos simboliškai Bibliotekų metais sugrįžęs „Literatūrinis furšetas“ birželio pradžioje Klaipėdos, Palangos ir Nidos gyventojams bei svečiams pasiūlė rašytojos Rebekos Unos literatūros meniu, o „Literatūrinis furšetas“ su A.Landsbergiene birželio 20 d. svečiuosis  Jurbarke ir Gargžduose, birželio 21 d. 11 val. vyks Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje.

A.Landsbergienė – socialinių mokslų (edukologijos) daktarė, didžiausio Baltijos šalyse ikimokyklinių ugdymo įstaigų tinklo „Vaikystės sodas“ ir Karalienės Mortos mokyklos įkūrėja.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių