Apeirono teatras perkūrė „Žinduolių perėją“

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Apeirono teatre Klaipėdoje įvyks naujai atgimusio spektaklio „Žinduolių perėja“ premjera.

Apeirono teatras, laikomas vienu atkakliausių Klaipėdos teatrų. Pastebimas atkaklus kūrėjų komandos ėjimas į priekį, diskursyvaus, savito teatro braižo nuoseklus puoselėjimas, atsakingas publikos auginimas ir didžiulės pastangos kuriant ir puoselėjant Apeirono teatro repertuarą.

Pimąkart „Žinduolių perėja viešumoje pasirodė prieš metus ir Klaipėdoje buvo parodyta vos du kartus. Dabar, po ilgos pertraukos ir kardinalių komandos bei paties spektaklio pakeitimų jis vėl scenoje. „Žinoma, galėjome taip ir palikti. Nemažai vos išleistų spektaklių Lietuvos teatruose gana greit palydimi į kapinyną. Gaila, kad kartais taip būna palaidojami ir labai geri darbai , bet mes savo darbams visada suteikiame antrąjį šansą“, – sakė spektaklio pjesės autorė ir režisierė Greta Kazlauskaitė.

Spektaklyje „Žinduolių perėja“ pagrindinis istorijos nervas – šiuolaikinė pasimetusi moteris, kuriai tiek abortas, tiek gimdymas yra vienodai nepakeliami dalykai. Kas šiandien yra moteris? Kodėl joje telpa, stumdosi, grumiasi vaisingumas su žudymo manija? Kodėl ji nebenori (nebesugeba) atliepti motinišką pašaukimą ir kartu neranda ramybės antimotiniškoje egzistencijoje?

Visas spektaklis – moters jausenų galerija po to, kai ji pasirašo nuosprendį, bet dar gali kalbėtis su savo įsčių vaisiumi, po to, kai ji eina į kapus ir kasa palaikus visų negimusių kūdikių, kurie galėjo būti poetai, žemdirbiai, žmonės, iš kurių gimtų kiti žmonės...

Vaidina Vilma Raubaitė, Kristina Švenčionytė, Ričardas Bartašius, Samanta Pinaitytė / Greta Kazlauskaitė. Garsas ir vizualika – Eglės Kazickaitės, kostiumų dailininkės – Erika Jankauskaitė ir Pelkių Tyla.

Atnaujintas spektaklis bus rodomas sausio 28 d. 19 val. Apeirono teatre Klaipėdoje (Turgaus g.16 / Tiltų g.12). Bilietus platina „Tiketa.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

audra

audra portretas
ir reikia aplenkt, grafomanijos apsėstos mergaitės ir tiek.

jojo

jojo portretas
perskaičius anonsą tą teatrą norisi apeit kuo toliausiai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių